ESTE OFICIAL! Anul scolar viitor incepe mai devreme si vacanta de vara va fi mai scurta. Citeste aici cand invata copiii si cand au vacante.
Last Updated on 22/02/2018 by Iulian Gavriluta

Scoli BuzauCursurile anului scolar 2018 - 2019 vor incepe pe data de 10 septembrie și nu conform traditiei, pe 15 septembrie, anul scolar viitor urmand a avea 168 de zile, potrivit calendarului aprobat prin ordin al ministrului Educatiei Nationale, Valentin Popa. Conform unui comunicat transmis  de MEN, semestrul I este cuprins intre 10 septembrie 2018 si 1 februarie 2019, iar semestrul al II-lea - din 11 februarie 2019 pana pe 14 iunie 2019.

 

Vacantele elevilor din toate ciclurile de invatamant sunt programate astfel: vacanta de iarna - intre 22 decembrie 2018 si 13 ianuarie 2019, vacanta intersemestriala - intre 2 si 10 februarie 2019, vacanta de primavara - intre 20 aprilie si 5 mai 2019 si vacanta de vara - intre 15 iunie si 15 septembrie 2019. Suplimentar, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar beneficiaza de vacanta in saptamana 27 octombrie - 4 noiembrie 2018. Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar se incheie in data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a - in data de 7 iunie 2019. "Programul national "Scoala altfel" are o durata de cinci zile consecutive lucratoare in timpul anului scolar si poate fi derulat in perioada 1 octombrie 2018 - 31 mai 2019, pe baza unei planificari ce ramane la decizia scolilor. Desfasurarea programului "Scoala altfel" nu coincide cu perioada alocata sustinerii tezelor semestriale. Acestea vor avea loc, de regula, la finalul semestrelor, dupa parcurgerea programei scolare, cu cel putin trei saptamani inainte de finalul semestrului. Etapele nationale ale olimpiadelor scolare se organizeaza, in general, in perioada vacantei de primavara, potrivit unui calendar specific", se arata in comunicat. Potrivit MEN, unitatile de invatamant si inspectoratele scolare vor marca prin manifestari specifice ziua de 5 octombrie - Ziua internationala a educatiei si ziua de 5 iunie - Ziua invatatorului, in masura in care, prin contractul colectiv de munca aplicabil, nu sunt instituite ca zile nelucratoare. Totodata, in situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climatice si de specificul zonei si al scolii, inspectoratele scolare judetene pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar. "Acestea se pot aproba numai in masura in care se asigura parcurgerea integrala a programelor scolare. Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situatii obiective de urgenta (intemperii, epidemii, calamitati naturale) nu se poate realiza in perioada vacantelor scolare", precizeaza comunicatul MEN.

Sursa: Agerpres

A.D.