BUZAUL impartit pe zone de stationare pentru masini: Rosu, Galben, Verde
Last Updated on 22/02/2018 by Iulian Gavriluta

Municipiul BuzauIn data de 15 Februarie 2018, a fost adoptata modificarea Hotararii Consiliului Local 326/2017, privind masuri edilitar gospodaresti, administrarea fondului locativ public si privat si alte masuri pentru asigurarea ordinii si curateniei in municipiul Buzau, dupa cum urmeaza:

Art.1.- Se modifica Art. 5, alin. (1), lit. t) din Regulamentul la Hotararea nr. 326/2017 a Consiliului Local al Municipiului Buzau care va avea urmatorul cuprins:

“Art.5, alin. (1), lit. t) – stationarea voluntara a vehiculelor (cu exceptia autoturismelor) cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 t pentru transportul de marfa si a vehiculelor care au mai mult de noua locuri pe scaune pentru transportul de persoane in “zona rosie”.

- “Zona rosie” - Stationarea autovehiculelor mentionate mai sus este permisa in “zona galbena”.

- “Zona galbena” - Este permisa stationarea in „zona verde”.

- „Zona verde” este reprezentata de toate celelalte zone ale municipiului Buzau, in care este permisa stationarea.

Art. 2. Se completeaza Art. 5 alin. (1) din Regulamentul la Hotararea nr. 326/2017 cu urmatoarele:

- lit. (f1) Se interzice obstructionarea actiunii de capturare a cainilor fara stapan, precum si abandonarea acestora dupa adoptie pe domeniul public sau privat al municipiului;

- lit. (y) Se interzice gararea si parcarea cu spatele a autoturismelor sau a autoutilitarelor in parcarile de resedinta din imediata vecinatate a ferestrelor locuintelor, precum si a activitatilor de reparatii si intretinere auto in parcari;

- lit. (t1) Se interzice circulatia vehiculelor de orice fel in parcurile din municipiu, cu exceptia zonelor special reglementate;

- lit. (w1) Se interzice oprirea si/sau stationarea autovehiculelor in perioadele de restrictie a circulatiei pe bulevardul Nicolae Balcescu sau alte artere de circulatie pentru care autoritatea publica locala a interzis accesul, oprirea sau stationarea;

- lit. (j1) Instalarea sau murdarirea mijloacelor de semnalizare, modificare pozitiei acestora, fara autorizatie eliberata de autoritatile competente, de natura sa induca in eroare participantii la trafic.

Art. 3 Pentru nerespectarea prevederilor art. 5 alin. (1), lit. (f1), (y), (t1), (w1) si (j1), care modifica si completeaza HCL 326/2017, fapta savarsita, se sanctioneaza cu avertisment sau amenda contraventionala cuprinsa intre 1.000 – 1.500 lei pentru persoane fizice si 1.500 – 2.500 lei pentru persoane juridice.

Art. 4 Dupa cap. VIII, Art. 18 se introduce Art. 19 in Regulamentul la Hotararea nr. 326/2017 a Consiliului Local al Municipiului Buzau care va avea urmatorul continut: “Contravenientul poate achita pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data inmanarii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ.

Art. 5 Primarul Municipiului Buzau, prin intermediul Directiei Politiei Locale Buzau si al Serviciului Gospodarie Urbana si Protectia Mediului, va aduce la indeplinire prevederile prezentei hotarari.

Anexa 1 si 2, reprezentand locatiile de parcare publica incluse in zona rosie si galbena, din modificarea Regulamentului privind masuri edilitar gospodaresti, administrarea fondului locative public si privat si alte masuri pentru asigurarea ordinii si curateniei in municipiul Buzau.

E.S.