Spargere cu masti si manusi de schi! Trei tineri din Saranga au fost RETINUTI dupa ce au spart opt autoturisme in Municipiul Buzau
Last Updated on 21/02/2018 by Iulian Gavriluta

Politia 2Poliţişti de investigații criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au identificat principalii bănuiţi de comiterea mai multor furturi din autoturisme şi de componente ale acestora, comise pe raza municipiului Buzău.

Din cercetări a reieşit faptul că, în nopţile de 4 spre 5 ianuarie şi 11 spre 12 februarie 2018, trei tineri din Şarânga, cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani, s-ar fi deplasat cu o mașină, în Buzău, de unde ar fi sustras, din autoturisme, bunuri în valoare de aproximativ 2.500 de lei.

Folosindu-se de mănuşi şi măşti de schi, pentru a nu fi recunoscuţi, ar fi sustras componente exterioare de la două autoturisme şi ar fi pătruns în interiorul altor saşe, de unde ar fi furat bunuri (aparate radio cd, staţii de emisie recepţie, extinctoare şi altele). În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, cei în cauză au fost depistaţi ieri, 20 februarie, pe raza localităţii Şarânga. Astfel, au fost recuperate bunurile sustrase, în proporţie de 90%. Poliţiştii au dispus reţinerea bănuiţilor pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În cauză, s-a întocmit dosar penal, în care poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. 

Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, luați niște măsuri de precauţie! Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile, sisteme de navigaţie GPS). Portierele autoturismului trebuie încuiate, chiar dacă lipsiți doar câteva minute, iar actele nu trebuie lăsate în maşină. Închideți complet toate geamurile.

E.S.