LIVE – Florina STOIAN – Inspector Scolar General la ISJ Buzau din nou pe valul DEMITERII (FOTO/VIDEO)
Last Updated on 21/02/2018 by Iulian Gavriluta

ISJ BuzauLa sediul ISJ Buzau va avea loc in aceasta dimineata, incepand cu ora 10.00, o conferinta de presa organizata de sefa invatamantului buzoian, Profesor Florina Stoian – Inspector Scolar General. Reamintim ca, sase dintre inspectorii scolari judeteni revocati de fostul ministru al educatiei Liviu Pop si repusi in functii de justitie au primit acum calificativ nesatisfacator din partea Ministerului Educatiei, printre acestia si Prof. Florina Stoian.

 

Evaluarea facuta de minister este ilegala, sustin inspectorii, care descriu neregulile intalnite si spun ca vor contesta procedura. Surse apropiate situatiei au afirmat pentru ca motivul noii incercari de a-i indeparta pe respectivii inspectori este politic, lucru dezmintit de reprezentanti ai ministerului. La fel ca prima data, si acum inspectorii au fost anuntati de calificative vineri seara, prin fax. Sefii inspectoratelor scolare din 13 judete au fost revocati de fostul ministru al educatiei Liviu Pop, in urma cu jumatate de an, printr-un fax trimis vineri seara. Noua dintre acestia, printre care si sefa ISJ Buzau,  au contestat in instanta decizia Ministerului, sapte au mers pana la capat cu procesele, au castigat in prima instanta si au fost repusi pe functii, iar sase dintre cei repusi pe functii au primit acum punctaje la o evaluare a ministerului educatiei corespunzatoare calificativului nesatisfacator. Cei sase inspectori revocati de Pop, repusi in functii de justitie si care au primit acum punctaje mici la evaluarea Ministerului Educatiei sunt sefii educatiei din judetele Buzau, Mehedinti, Arad, Braila, Ialomita, Vrancea.

 A.M.

UPDATE - Conducerea ISJ Buzau formata din cei trei inspectori, general si adjuncti a primit calificativul "NESATISFACATOR" la evaluarea Ministerului Educatiei Natioanale. Calificativul obtinut va fi contestat chiar si in instanta. In cursul zilei de ieri, 20 februarie 2018, conducerea ISJ Buzau a fost primita in audienta de Ministrul Educatiei care a afirmat ca "nu poate sa faca mai mult decat metodologia ii permite" si ca intr-un timp scurt calificativul si raportul de evaluare le vor fi transmis astfel incat acesta sa poata fi analizat.