INTREBAREA ZILEI – Sunteti de acord ca primarii sa taie banii de investitii si sa-i foloseasca pentru plata salariilor majorate din primarii?
Last Updated on 21/02/2018 by Iulian Gavriluta

cine ce cumGuvernul pregateste o ordonanta de urgenta prin care le permite autoritatilor locale sa taie banii de investitii si sa-i foloseasca pentru plata salariilor. Anuntul a venit atat de la premierul Viorica Dancila, cat si de la ministrul Dezvoltarii regionale, Paul Stanescu, la Adunarea Generala a Asociaţiei Comunelor din Romania. 

 

Vicepremierul Paul Stanescu a confirmat, luni, in fata jurnalistilor, ca Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta care sa le permita autoritatilor locale sa foloseasca banii din excedentul bugetar pentru a acoperi cheltuieile salariale. Paul Stanescu, care este si ministru al Dezvoltarii regionale nu a vrut sa recunoasca ca banii pentru investitii ar urma sa fie folositi pentru plata salariilor. „Excedentul inseamna o chestiune foarte sensibila. Sunt proiecte multianuale, cofinantari pentru proiecte europene, iar structura excedentului trebuie sa fie foarte defalcata. S-a creat o chestiune pe care e greu sa o explic aici, vrem sa dam o ordonanta de urgenta, astfel incat din excedent sa se plateasca cheltuieli salariale, hotarari judecatoresti si arierate”, a declarat Paul Stanescu.

Sursa: realitatea.net

A.M.