Iata ca nu toti alesii dorm in scaune! Victorie in Senatul Romaniei – parlamentarul Dorin Badulescu a reusit sa obtina votul colegilor la proiectul de lege privind protectia victimelor infractiunilor
Last Updated on 20/02/2018 by Iulian Gavriluta

Badulescu senat BuzauProiectul de lege privind protectia victimelor infractiunilor a trecut ieri de Senat, dupa o lupta apriga in Comisia de specialitate! Modificarile la acest Proiect au fost initiate de senatorul buzoian PMP Dorin Badulescu. Proiectul de lege pune in aplicare o Directiva Europeana in domeniu si prin adoptarea lui se doreste ridicarea gradului de siguranta pentru persoanele care au fost vatamate prin infractiuni.

 

Modificarile au intervenit si in ceea ce priveste Legea 192/2006 privind medierea. Proiectul a intrat in Plenul Senatului in luna decembrie 2017 si s-a reintors la Comisia Juridica la solicitarea domnului senator Dorin – Valeriu Badulescu, motivatia care a stat la baza acestei cereri fiind o incalcare a Recomandarii (99) 19 privind medierea in materie penala. Ulterior, domnul senator a depus o serie de amendamente pe care le-a sustinut in fata Comisiei Juridice, atat in decembrie 2017 cat si in februarie 2018, demersul fiind de natura a da un nou start medierii in materie penala. Astfel, prin amendamentele depuse se respecta atat Directiva privind protectia victimelor infractiunilor cat si prezumtia de nevinovatie consacrata in dreptul intern. “Obosit, dar fericit. In Senat tocmai s-a votat in unanimitate proiectul de lege privind protectia victimelor infractiunilor care aduce modificari importante si pozitive in materia medierii penale. Ma bucur ca amendamentele propuse de subsemnatul au avut succes”, a precizat pe o retea de socializare senatorul Dorin Badulescu.

I.G.