Tineri vitezomani si betivani prinsi in trafic la Buzau. Credeti ca s-ar stopa aceste comportamente daca amenzile ar fi foarte drastice?
Last Updated on 20/02/2018 by Iulian Gavriluta

Alcool volanPolitistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au continuat activitatile de combatere a indisciplinei in trafic, fiind aplicate 515 sanctiuni contraventionale, iar 51 de permise de conducere au fost retinute ca urmare a neregulilor constatate. Cei mai multi dintre contravenienti au fost conducatori auto care nu au respectat regimul legal de viteza (228), nu au utilizat centura de siguranta (70), au condus autovehicule cu defectiuni tehnice (21), dar si pentru alte abateri in trafic.

 

Impotriva a 26 dintre conducatorii auto sanctionati din cauza vitezei, a fost luata si masura tehnico-administrativa de retinere a permisului in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioada de 90 de zile. Cea mai mare viteza - 176 km/h - a fost inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, in afara localitatii Limpezis, la volanul autovehiculului fiind depistat un ramnicean in varsta de 28 de ani. Politistii au retinut 11 permise de conducere pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare(8), pentru conducerea vehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice(3), precum si alte 14 permise pentru nerespectarea regulilor privind acordarea prioritatii de trecere pietonilor sau autovehiculelor care aveau acest drept. Politistii au avut in vedere respectarea regulilor de circulatie si de catre alti participanti la trafic, pentru neregulile constatate fiind sanctionati 57 de pietoni, biciclisti si carutasi. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de peste 179.000 de lei. In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intocmit 6 dosare penale care au vizat conducerea unui autovehicul fara a poseda permis de conducere ori sub influenta alcoolului ( 1,09 mg/l alcool pur in aerul expirat a fost concentratia alcoolica inregistrata in cazul unui sofer de 24 de ani, din Tisau, depistat la volanul autovehiculului pe raza municipiului Buzau).

E.S.