VIDEO – Ce parere aveti de asta? Politistii locali pusi pe treaba: au acordat 423 sanctiuni contraventionale, cu valoarea totala de 72 340 lei pentru soferii indisciplinati, orinea publica si curatenia in oras
Last Updated on 19/02/2018 by Iulian Gavriluta

politia locala BuzauIn perioada 12-18.02.2018, politistii locali au desfasurat pe raza municipiului Buzau, o serie de actiuni, in vederea asigurarii unui climat de ordine si liniste publica, respectarea curateniei pe domeniul public, precum si depistarea conducatorilor de autovehicule care nu manifesta o buna conduita in trafic.

 

           In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate un numar de 423 sanctiuni contraventionale, cu valoarea totala de 72 340 lei.

Faptele contraventionale au constat in tulburarea ordinii si linistii publice, abandonul deseurilor si reziduurilor in alte locuri decat cele special amenajate, consumul de bauturi alcoolice pe domeniul public, fumatul in spatii publice, comertul stradal neautorizat precum si pentru nerespectarea de catre conducatorii auto a semnificatiei indicatoarelor rutiere care reglementeaza oprirea, stationarea si accesul interzis.

Avand in vedere HCL 326/2017, privind masurile edilitar gospodaresti, administrarea fondului locativ public si privat si alte masuri pentru asigurarea ordinii si curateniei in municipiul Buzau, politistii locali, au actionat pentru prevenirea incalcarii faptelor, constatand si aplicand un nr . de 121 sanctiuni contraventionale.

De asemenea, pe str. Independentei (zona Zahana), a fost depistata o persoana in timp ce transporta si incerca sa comercializeze produse nefiscalizate (tigari). Persoana depistata a fost sanctionata contraventional iar bunurile care au condus la savarsirea contraventiei au fost confiscate, conform Legii 12/1990R privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie,comert sau prestari de servicii ilicite.

In parcarea magazinului Kaufland, situat pe str. Frasinet din municipiul Buzau, au fost depistati 3 minori cu varste cuprinse intre 6 si 8 ani, in timp ce se aflau nesupravegheati si apelau la mila publicului. Avand in vedere cele constatate, a fost luata masura instutionalizarii minorilor depistati la Complexul de Servicii Comunitare nr. 3, Centrul de Primire a Copilului in Regim de Urgenta si Evaluare Buzau, situat pe str. Obor nr. 5A.

Pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar şi a consumului de alcool de catre minori, politistii locali impreuna cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Buzau au verifict 8 unitati de alimentatie publica de tip bar, situate in zona unitaţilor de invaţamant, dar si in zona centrala şi a autogarii din municipiu, unde au fost depistaţi 9 elevi, ce absentau de la cursuri, dar nu consumau bauturi alcoolice. Institutiile de invatamant vor fi informate cu privire la activitatile pe care le desfasurau elevii care absentau de la orele de curs in mod nejustificat.

In perioada de referinta, politistii locali din cadrul Serviciului Ordine si liniste Publica au constatate si aplicat un numar de 142 sanctiuni contraventionale, fiind aplanate un numar de 6 stari conflictuale.

Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutiera au actionat pentru fluidizarea traficului rutier in intersectiile aglomerate, efectuand controale specifice pentru respectarea de catre conducatorii auto a semnificatiei indicatoarelor rutiere care reglementeaza oprirea, stationarea, precum si accesul interzis. Politistii locali, au actionat pe raza municipiului, pentru prevenirea incalcarii, H.C.L 326/16.11.2017, pentru aprobarea Regulamentului privind masurile edilitar-gospodaresti, administrarea fondului locativ public si privat si alte masuri pentru asigurarea ordinii si curateniei municipiului Buzau, art. 5, lit. z – privind, parcarea sau stationarea pe domeniul public, a rulotelor si vehiculelor destinate efectuarii de servicii de tractare/remorcare (platforme) si lit. t, privind stationarea voluntara a vehiculelor (cu exceptia autoturismelor cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 2,5 t, pentru transportul de marfa si a vehiculelor care au mai mult de noua locuri pe scaune pentru transportul de persoane, pe drumurile publice si terenurile apartinand domeniului public sau privat al municipiului Buzau. Stationarea este permisa numai in autobaze, in parcari publice cu plata sau in locuri speciale destinate acestui scop semnalizate prin indicatoare sau marcaje de catre Comisia de Securitate Rutiera de la nivelul Primariei Buzau). In urma verificarilor efectuate, au fost depistate si identificate un numar de 6 autoturisme abandonate, pentru care s-a intocmit documetatia, in conformitate cu prevederile Legii 421/2002, privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale.

Poliţiştii locali cu atributii in domeniul circulatiei si disciplinei rutiere, au dispus masura tehnico-administrativa de ridicare a 5 autovehicule pentru incalcari ale prevederilor Hotararii de Guvern nr. 965/2016, privind circulaţia pe drumurile publice, pentru modificarea O.U.G. nr. 195/2002R., aprobat prin H.G. nr. 1391/2006, pentru staţionari voluntare pe trecerile de pietoni, in intersecţiile aglomerate ale municipiului (stanjenind circulaţia rutiera şi pietonala), in statiile pentru transportului public in comun sau pentru blocari ale cailor de acces la drumul public.

De asemenea au fost constatate si aplicate sanctiuni contraventionale in conformitate cu prevederile H.C.L 368/2017, art. 3, alin. 1, lit. b – privind circulaţia, oprirea sau staţionarea autovehiculelor sau a vehiculelor de orice fel pe spaţiile verzi.

In perioada de referinta, politistii locali din cadrul Serviciului Circulatie si Disciplina Rutiera, au constatat si aplicat un numar de 228 sanctiuni contraventionale.

Compartimentul Disciplina in Constructii si Afisaj Stradal, a intreprins verificari pentru solutionarea sesizarilor primite in scopul respectarii disciplinei in constructii, stabilite de Legea 50/1991R, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii , precum si pentru verificarea stadiului lucrarilor de desfiintare a unor cladiri. In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate 6 sanctiuni contraventionale si s-a dispus sistarea lucrarilor pana la intrarea in legalitate. De asemenea, politistii locali, au intocmit 2 referate, catre Serviciul Juridic, din cadrul Primariei Buzau, cu privire la nerespectarea masurilor complementare stabilite in procesele verbale de contraventie.

Compartimentul Protectia Mediului a verificat in teren sesizarile cetatenilor, monitorizand toate cartierele in vederea depistarii persoanelor care depoziteaza deseuri menajere sau deseuri provenite din constructii pe domeniul public. In urma acestor activitati au fost aplicate un numar de 28 sanctiuni contraventionale. Impreuna cu operatorul de salubrizare licentiat, au actionat, pe raza municipiului pentru depistarea persoanelor care incalca prevederile H.C.L 279/2017, privind accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animala, cat si a celor trase sau impinse cu mana, pentru transportul deseurilor, precum si colectarea/ridicarea de catre persoane neautorizate a deseurilor de orice natura depozitate la platformele de colectare a deseurilor menajere.

           In urma acestei actiuni, au fost depistate si sanctionate 4 persoane, care transportau cu vehicule trase sau impinse, deseuri sustrase de la platformele de colectare a gunoiului menajer. A fost dispusa confiscarea bunurilor reciclabile si a vehiculelor trase sau impinse, care au fost folosite la savarsirea contraventiei.

Politistii locali din cadrul Compartimentului Inspectie Comercial au verificat un numar de 21 agenti economici, in vederea obtinerii avizului pentru stabilirea programului de functionare. Totodata, au desfasurat actiuni de control in Piata Centrala “Av Stan Sararu”, Piata Micro 5, Piata Micro 14, Piata Crang, pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat. In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate 4 sanctiuni contraventionale, in conformitate cu Legea nr. 12/1990R privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie,comert sau prestari de servicii ilicite si a OG 99/2000, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţa.

Agentii din cadrul Serviciului Paza Bunuri si Valori, au actionat pe raza municipiului pentru imbunatatirea activitatii de prevenire a infractionalitatii stradale in zona unitatilor de invatamant si pe traseele de defluire ale elevilor pe raza municipiului Buzau pe semestrul 2 al anului scolar 2017/2018 si au asigurat paza unor obiective, in conformitate cu H.C.L Buzau nr. 270 din 21.12.2016, privind stabilirea listei bunurilor si obiectivelor aflate in proprietatea municipiului Buzau sau in administrarea autoritatilor administratiei publice locale sau a altor servicii/institutii publice de interes local a caror paza se asigura de Directia Politiei Locale Buzau.

De asemenea, conform Planului de paza si supraveghere a platformelor de gunoi si a zonelor unde se depoziteaza frecvent gunoi nr. 23632/12.09.2017, agentii au actionat pentru depistarea persoanelor care depoziteaza gunoiul direct pe sol sau imprastie continutul acestora in zona platformelor de gunoi, unde au constatat si aplicat un numar de 23 sanctiuni contraventionale.

La nivelul Directiei de Politiei Locala Buzau s-a permanentizat un stil de munca activ, directionat in special pe rezolvarea cerintelor justificate ale cetatenilor, fapt ce a determinat cresterea vizibila a increderii menifestata de locuitorii municipiului, fata de institutia noastra, aceasta demonstrandu-se prin numarul mare de solicitari, primite la Dispeceratul Politiei Locale, unde sunt preluate aproximativ 137 de sesizari saptamanal, prin intermediul “Telefonului cetateanului – 0238/955”.

E.S.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wKRPmyKVKLE&feature=youtu.be

 

https://www.youtube.com/watch?v=PAWbi2LNMc4&feature=youtu.be