AI SI TU ACEST TELEFON? Sefii FBI si CIA avertizeaza: aceste marci renumite de telefoane prezinta risc sporit de “SPIONAJ NEDETECTAT”

TelefonAmericanii par sa fi declansat o ofensiva asupra producatorilor chinezi, care sunt intr-o crestere accentuata. Concurenta creste, iar luarile de pozitie din Senatul Statelor Unite ale Americii par sa intareasca aceasta ipoteza. Șefii CIA, FBI si NSA si-au exprimat neincrederea in producatorii chinezi Huawei si ZTE, afirmand ca exista un risc mare ca acestea sa fure informatii si sa faca ”spionaj nedetectat”.

Indemnul a fost facut in Senatul american, in cadrul unei sedinte la care au participat sefii FBI, CIA, NSA, dar si Directorul Serviciilor Americane de Informatii. Guvernul este „foarte ingrijorat” cu privire la faptul ca anumite companii straine, „care nu impartasesc valorile noastre”, pot avea acces la reteaua americana de telecomunicatii, a spus directorul FBI, Chris Wray, potrivit money.ro. Potrivit acestuia, aceste companii sunt capabile de a „fura informatii sau de a le modifica intr-un mod malitios”. De asemenea, Wray a mentionat „spionajul nedetectat” printre posibilele riscuri. Drept raspuns la aceste declaratii, purtatorul de cuvant al Huawei a spus ca Guvernul SUA intreprinde actiuni pentru a „pune piedici” activitatii Huwai pe piata americana. „Huawei se bucura de incredere a guvernelor si consumatorilor din peste 170 de tari si prezinta acelasi risc pentru securitatea cibernetica pe care il prezinta orice alt furnizor din domeniul tehnologiilor informatiei”, a spus acesta.

Sursa: bugetul.ro, stiripesurse.ro

A.M.