Din ciclul: recunoasteti personajul (sau personajele)? 11 manifestări comportamentale pe care psihopații le prezintă în mod frecvent

Toma psihopatPsihopatia intră în rândul celor mai complicate tulburări psihice. De obicei, o persoană psihopată arată absolut normal și chiar este un interlocutor carismatic. Însă, cu cât te aproprii mai mult, poți observa că acest om nu manifestă absolut deloc modestie și compasiune, ceea ce îl face să fie un manipulator dezechilibrat și, uneori, un infractor cu sânge rece.

Suntem obișnuiți să ni-i reprezentăm pe psihopați ca fiind niște asasini cruzi, izolați de societate. Însă, în realitate, oricine poate fi o personalitatea psihopată, un coleg, un prieten sau chiar partenerul tău de viață. Cum poți să recunoști la timp o persoană cu acest tip de tulburare psihică? În continuare, îți prezentăm 11 manifestări comportamentale pe care psihopații le prezintă în mod frecvent. Absența controlului volitiv și exprimarea explozivă a emoțiilor conduc deseori la acte de agresiune. Deși psihopații se întâmplă să nu recurgă la violența fizică, ei sunt fără excepție niște agresori emoționali, jignind și ofensând prin cuvinte.

Prin ”senzații tari” nu se are în vederea dorința avidă de adrenalină a amatorilor de viteză sau sărituri cu parașuta. Psihopații sunt predispuși către acțiuni care le stimulează dorința de pericol, chiar dacă pentru asta va fi nevoie să facă rău cuiva sau chiar sie înșiși. Psihopații au reputația binemeritată de manipulatori profesionali și mari mincinoși. Întrucât nu pot face distincție dintre bine și rău, ei manipulează fără scrupule și mint din simplul motiv că le face o deosebită plăcere.

Furie, gelozie, dezamăgire și irascibilitate – acestea sunt emoțiile tipice unei persoane cu această tulburare psihică. Psihopații evită să se implice emoțional și nu pot avea sentimente profunde, precum bunătatea, compasiunea, iubirea, în schimb, ceea ce pot simți sunt doar emoții superficiale. Unii psihopați nu caută să aibă nici un gen de beneficiu atunci când manipulează. Ei fac asta doar din dorința de senzații tari atunci când folosesc pe cineva. Alții, dimpotrivă, manifestă în mod demonstrativ și fals bunătate și amabilitate, pentru a primi în schimb ceea de ce au nevoie (bani, putere, faimă, etc.). Psihopaților le sunt specifice relațiile superficiale și haotice. Iar asta se întâmplă din cauză că le lipsește o calitate importantă: empatia. Oamenii de știință americani au studiat activitatea cerebrală a 121 de prizonieri, printre care se numărau și subiecți diagnosticați cu psihopatie. Rezultatele acestei cercetări au arătat că ariile cerebrale responsabile de capacitatea de a manifesta empatie, în cazul psihopaților, pur și simplu, nu funcționează! Au un comportament iresponsabil, învinuindu-i de toate pe ceilalți. Oamenii cu această tulburare psihică nu își cer niciodată scuze pentru comportamentul lor. În schimbi, psihopatul încearcă să inoculeze sentimentul de vinovăției victimei sale. Nu e de-ajuns că evită să-mi asume orice responsabilitate, dar și îi umilește pe ceilalți! Psihopații dau dovadă frecvent de comportamente arogante, dominatoare și narcisiste. În plus, au un sentiment de grandoare incredibil și o stimă de sine mult prea înaltă. Le este, de asemenea, caracteristic un exagerat și inadecvat simț al justiției. O prietenie adevărată necesită un schimb de emoții și interese, reciproc și autentic, precum și un sprijin permanent. Deși psihopații pot simula emoțiile altor oameni, ei sunt incapabili să simtă emoții pozitive în procesul interacțiunii sociale. Prin urmare, orice ”prietenie” cu un psihopat nu este decât o minciună. Atunci când un psihopat trece în ”regim carismatic”, el devine incredibil de amuzant, comunicativ și drăguț. Acești oameni pot păcăli pe oricine. Acest ”talent” este extrem de tragic, atunci când vedem ce se poate întâmpla cu oamenii pe care i-au dezamăgit și pe care i-au părăsit după ce i-au folosit îndelung. Deși proporția pacienților cu psihopatie reprezintă mai puțin de 1% din populația totală, aproximativ 25% din totalul infractorilor sunt persoane cu această tulburare psihică. Impulsivitatea și agresivitatea psihopaților, precum și încălcarea legislației și lipsa totală de empatie, contribuie, fără îndoială, la conturarea acestei statistici îngrijorătoare.

Ai fost avertizat, deci, ești protejat! Acordă atenție cunoscuților tăi și dacă observi aceste comportamente la ei, ține-i cât mai departe!

SURSA:  http://fasingur.info/11-manifestari-comportamentale-care-dau-de-gol-o-persoana-psihopata/

P.S. (REDACTIA): Cel putin un personaj de la Primaria Buzau intruneste conditiile prezentate mai sus! Îl(sau îi) recunoasteti?

Scroll to Top