FOTO – “DAYRUN 2018” – „Ziua Consiliului International al Sportului Militar”

dayrun 2018 BuzauIn fiecare an, la data de 18.02.2018, se sarbatoreste „Ziua Consiliului International al Sportului Militar", cunoscut prin acronimul „C.I.S.M.", care este o organizatie sportiva internationala alcatuita din fortele armate ale natiunilor acceptate de Adunarea Generala.

Astazi, 16.02.2018, in Garnizoana Buzau s-a organizat o activitate sportiva care a cuprins alergare pe distanta de 3000 m, la care au fost angrenati aproximativ 250 de militari si personal civil apartinand unitatilor militare din garnizoana ale M.Ap.N., M.A.I. si din cadrul institutiilor publice locale.

C.I.S.M. este deschis pentru fortele armate ale tuturor natiunilor, principalul scop al sau fiind promovarea educatiei fizice si a activitatilor sportive intre fortele armate, ca un mijloc de promovare si intarire a pacii in lume.

Idealul C.I.S.M. este cel mai bine definit prin motto-ul „Prietenie prin Sport".

Consiliului International al Sportului Militar a fost infiintat la data de 18 februarie 1948 la NICE, in FRANTA, cele cinci natiuni fondatoare fiind: BELGIA, DANEMARCA, FRANTA, LUXEMBURG si OLANDA.

De la cele 5 (cinci) tari europene fondatoare in anul 1948, C.I.S.M. are in prezent 136 natiuni membre, din Europa, Africa, Asia si America de Sud, Centrala si de Nord, multe din tarile europene aderand la aceasta organizatie dupa evenimentele de la sfarsitul anilor '80 si inceputul anilor '90.

Romania este membra a acestei organizatii din anul 1992 si de atunci loturile reprezentative ale Armatei Romaniei participa la competitiile aplicativ-militare si sportive organizate sub egida C.I.S.M.

Delegatia Armatei Romaniei la C.I.S.M. este alcatuita dintr-un sef de delegatie si 3 membri, iar din anul 2016, Romania are un reprezentant ales cu un mandat de 4 ani in cadrul Consiliului Directorilor C.I.S.M.

I.G.

 

{vsig}dayrun-Buzau2018{/vsig}