NOUTATE IN BUZAU! Vom avea statie de reincarcare cu energie electrica. Cat de utilizata credeti ca va fi?
Last Updated on 16/02/2018 by Iulian Gavriluta

Statie electricaOperațiune de amploare a Guvernului României! Executivul are în plan să dezvolte o rețea de benzinării. Construirea a cel puțin 1.000 de astfel de stații de alimentare este prevăzută în strategia Guvernului. Până în 2020, în România, vor fi cel puţin 1.000 de puncte de alimentare a maşinilor cu combustibili alternativi.

Guvernul urma să aprobe, în şedinţa de miercuri, un proiect de Hotărâre pentru aprobarea „Strategiei privind Cadrul naţional de politică pentru dezvoltarea pieţei în ceea ce priveşte combustibilii alternativi în sectorul transporturilor şi pentru instalarea infrastructurii relevante în România şi pentru înfiinţarea Consiliului interministerial de coordonare pentru dezvoltarea pieţei pentru combustibili alternativi”. Draftul documentului este încă din vara trecută în dezbatere publică, dar nu s-a discutat foarte mult despre el şi conţine prevederi destul de importante referitoare la viitoarea politică a României într-un domeniu care sigur se va dezvolta în viitor: amplasarea staţiilor de încărcare pentru maşinile electrice, scrie economica.net. Potrivit strategiei Executivului, până la finalul anului 2020, în România vor fi amplasate circa 1.000 de puncte de reîncărcare/realimentare cu combustibili alternativi: energie electrică, în special, dar şi GNC-gaz natural comprimat. 166 dntre ele vor fi amplasate în oraşe, iar restul pe şosele.

Acestea ar urma să fie amplasate în următoarele orașe: București:  50 puncte de reîncărcare cu energie electrică  şi 10 stații de realimentare cu GNC: Bacău, Brașov, Brăila, Galați, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Ploiești, Timișoara, Baia Mare, Pitești: câte 5 puncte de reîncărcare cu energie electrică (total: 65 de puncte)  şi câte 1 stație de realimentare cu GNC (total: 13 stații), Arad, Reșița, Drobeta Turnu-Severin, Deva, Zalău, Satu-Mare, Bistrița, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Târgu Mureș, Vaslui, Miercurea Ciuc, Bacău, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Focșani, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Buzău, Tulcea, Târgu Jiu, Slatina, Alexandria, Slobozia, Călărași, Giurgiu: 1 punct de reîncărcare cu energie electrică (total: 28 de puncte).

A.M.