INEDIT IN ROMANIA! Punct de trecere al frontierei DOAR PENTRU BICICLETE. Ce credeti, se puteau utiliza banii pentru altceva?
Last Updated on 16/02/2018 by Iulian Gavriluta

Pista bicicletePunctul de trecere a frontierei intre Romania si Serbia va fi in dreptul localitatilor Otelc (judetul Timis) si Srbski Itebej (districtul Banatul Central-Voivodina). Realizarea noului punct de trecere a granitei intre Romania si Serbia face parte din proiectului european prin care se vor lega cele doua tari printr-o pista pentru biciclete, pe digul canalului Bega.

 

Deschiderea punctului de frontiera a fost conditia pusa sarbilor sa poata continua lucrarile la pista de biciclete, de la frontiera pana in localitatea Klek. In final, prin aceasta pista se va putea merge cu bicicleta de la Timisoara la Zrenjanin (75 de kilometri). Conform sarbilor, punctul de frontiera va functiona in prima faza dupa un orar, fiind deschis intre orele 7 si 20.Partea romana a inaugurat pista de cicloturism in martie 2015. Aceasta are o lungime de 37 de kilometri (o latime de doi metri, opt refugii laterale), care pleaca din Timisoara si ajunge pana la frontiera. Pana la Sanmihaiu Roman se merge pe partea stanga a Begai, apoi se traveseaza podul de fier si se continua pe partea dreapta.

A.M.