FOTO – Ce spuneti de asta? Doua evenimente astronomice se petrec astazi in apropierea Pamantului: mai multi asteroizi trec la distante relativ apropiate de Terra si o uriasa explozie solara ajunge la noi!
Last Updated on 15/02/2018 by Iulian Gavriluta

 

astronomie evenimente

Potrivit site-ului de specialitate Spaceweather, astazi au loc doua evenimente speciale: trecerea a nu mai putin de 5 asteroizi la distante relativ mici de Pamant si explozia solara uriasa ce a avut loc in urma cu 3 zile pe suprafata Soarelui – care atinge astazi planeta noastra. Astronomii americani spun ca nu mai putin de 5 asteroizi trec astazi prin apropierea Terrei,

 

dintre care unul – denumit 2018 CD3 de mici dimensiuni (7,7 metri) este destul de aproape de Planeta albastra (0,9 LD - "Distanța Lunară". 1 LD = 384.401 km, distanța dintre Pământ și Lună. 1 LD este, de asemenea, egal cu 0,00256 UA. MAG este magnitudinea vizuală a asteroidului la data celei mai apropiate abordări). Specialistii spun ca nu exista niciun pericol ca aceste treceri ale asteroizilor sa afecteze viata de pe Pamant. Al doilea fenomen – explozia solara care a vut loc pe data de 12 februarie – ajunge pe Terra pe 14 si 15 februarie a.c., poate produce perturbari serioase legate de tot ce inseamna aparatura electronica, comunicatii si altele de acest fel. De asemenea este posibil ca aceasta explozie solara sa cauzeze si miscari telurice.

I.G.

 

asteroizi Terra

 

explozie solara