SPRE CORECTA INFORMARE: In procesul “ORIZONT”, a fostului edil Boscodeala, procurorul a cerut INCETAREA URMARIRII PENALE si nu “pedeapsa maxima de 7 ani” cum mincinos au titrat unele “organe” de presa buzoiene!
Last Updated on 13/02/2018 by Iulian Gavriluta

Boscodeala procese

Dezinformare, dezinformare, dezinformare! In dosarul “Orizont” (2556/120/2014), unde fostul primar al municipiului Buzau – Constantin Boscodeala este acuzat de abuz in serviciu, judecat ieri la Tribunalul din Dambovita, procurorul de caz a cerut INCETAREA URMARIRII PENALE si NU PEDEAPSA MAXIMA DE 7 ANI, cum au titrat unele “organe” de presa buzoiene (evident cu imbold de la Donald Tom). Pronuntarea in acest dosar se va face pe data de 22 februarie. Aparatorii fostului primar Boscodeala au cerut ACHITAREA pentru ca “fapta nu exista!” – spun acestia, pentru NEWS BUZAU.

 

Reamintim ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie — Serviciul Teritorial Ploiesti a anuntat, in iunie 2014, trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor Boscodeala Constantin Octavian, primar al municipiului Buzau la acea data, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, Stana Viorica, la data faptelor director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Buzau pentru infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, Nicolae Trandafir, la data faptelor director al Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau pentru infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. In rechizitoriul intocmit, se arata ca inculpatii Boscodeala Constantin Octavian, Stana Viorica si Nicolae Trandafir, in calitatile mentionate, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu si prin incalcarea dispozitiilor legale in materia fondului funciar, au facut posibila trecerea unei suprafete de 33 ha teren arabil, din domeniul public al statului, in domeniul privat al municipiului Buzau. Terenul respectiv se afla in administrarea Statiunii de Cercetare pentru Legumicultura Buzau, fiind destinat exclusiv activitatii de cercetare si producerii de seminte si material saditor din categorii biologice superioare si, potrivit legii, nu putea face obiectul unei asemenea operatiuni. Faptele inculpatilor au avut ca rezultat prejudicierea statului roman cu suma de 12.720.000 lei, reprezentand contravaloarea terenului de 33 hectare preluat nelegal, aflat in domeniul public al statului, precum si prejudicierea Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, prin lipsa de folosinta a suprafetei respective, cuantificata de reprezentantii sai legali la valoarea de 11.528.760 lei. Statul roman, prin Agentia Domeniilor Statului Bucuresti si Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura Buza, s-a constituit parte civila in cauza. De asemenea, reamintim si faptul ca pe 2 martie a.c., Magistratii Curtii de Apel Brasov l-au condamnat definitiv pe Constantin Boscodeala, in dosarul "Gloria", la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere si un termen de incercare de cinci ani, precum si la pedeapsa complementara a interzicerii ocuparii functiei de primar pe o perioada de cinci ani, pentru savarsirea infractiunii continuate de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.

 

I.G.

SURSA: http://portal.just.ro/120/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=12000000000064802&id_inst=120