UPDATE – COD GALBEN EXTINS INCA DOUA ZILE. IARNA SE DEZLANTUIE! Judetul Buzau si alte 10 judete sub COD GALBEN de NINSORI ABUNDENTE, VISCOL si POLEI
Last Updated on 13/02/2018 by Iulian Gavriluta

NinsoareATENTIONARE METEOROLOGICA EMISA DE ANM in interval de valabilitate: 13 februarie, ora 20 – 15 februarie, ora 15.Fenomene vizate: precipitații în extindere, moderate și local însemnate cantitativ, intensificări ale vântului. În intervalul menționat, precipitațiile vor fi în extindere, dinspre sud-vest și vor cuprinde toată țara.

 

În sudul și în estul teritoriului se vor cumula local 15…20 l/mp și pe spații restrânse, în special la deal și la munte, peste 25…30 l/mp. În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitații mixte, iar în restul țării vor fi mai ales ninsori.Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane și submontane, iar în a doua parte a intervalului și în Moldova.Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitațiile vor fi în restrângere către est-nord-est.Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45…55 km/h în sud, în centru și în est, iar la munte peste 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută.Vor fi condiții pentru depuneri de polei sau ghețuș.

 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 februarie, ora 22.00 – 14 februarie, ora 11.00.Fenomene vizate: ninsori abundente, local viscolite, depunere de strat consistent de zăpadă.

 În cursul nopții de marți spre miercuri și în prima parte a zilei de miercuri (13-14 februarie) în Munții Banatului, în Carpații Meridionali, apoi și în cei de Curbură, precum și în zona deluroasă din Banat, Oltenia și Muntenia vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

A.M.

UPDATE - INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 13 februarie, ora 20 – 15 februarie, ora 15

Fenomene vizate: precipitații în extindere, moderate și local însemnate cantitativ, intensificări ale vântului. În intervalul menționat, precipitațiile vor fi în extindere, dinspre sud-vest și vor cuprinde toată țara. În sudul și în estul teritoriului se vor cumula local 15…20 l/mp și pe spații restrânse, în special la deal și la munte, peste 25…30 l/mp. În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitații mixte, iar în restul țării vor fi mai ales ninsori. Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane și submontane, iar în a doua parte a intervalului și în MoldovaÎncepând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitațiile vor fi în restrângere către est-nord-est. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45…55 km/h în sud, în centru și în est, iar la munte peste 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Vor fi condiții pentru depuneri de polei sau ghețuș.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN

Interval de valabilitate: 14 februarie, ora 11 – 15 februarie, ora 11

Fenomene vizate: ninsori abundente, local viscolite, depunere de strat consistent de zăpadă. În intervalul menționat, ninsori temporar însemnate cantitativ (în general 20…25 l/mp) cu depunere de strat de zăpadă consistent vor fi în estul Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45…50 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, în special în Carpații de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.