FOTO/VIDEO – Francmasoneria şi semnificaţia ocultă a “mâinii ascunse” la marii conducători ai lumii

1Există o forţă ascunsă care se află în spatele evenimentelor din secolele

trecute? A fost cursul istoriei condus de un mic grup de oameni care au

avut interese comune? Tablourile şi fotografiile marilor oameni de-a lungul istoriei au dezvăluit o caracteristică comună care-i leagă între ei. E doar o coincidenţă faptul că mulţi dintre ei îşi ascund mâinile în tablouri şi fotografii? E puţin probabil. Aceste portrete au o semnificaţie ascunsă? Căderea marilor monarhii europene, iluminismul secolului al XVIII-lea şi democraţiile de mai târziu fac parte dintr-un mare plan condus de “mâna ascunsă”? Să analizăm originea masonică a “mâinii ascunse” şi oamenii puternici care au folosit-o în tablourile celebre.

 

De ce ţinea Napoleon mâna ascunsă?

Personajul istoric care a atras atenţia cel mai mult în ceea ce priveşte “mâna ascunsă” este Napoleon. Adesea, marele împărat francez era prezentat cu o mână ascunsă în cămaşa sa. Au existat mai multe teorii care au încercat să explice de ce făcea Napoleon asta, printre care amintim: pentru că suferea de ulcer de stomac, pentru că-şi ascundea ceasul, pentru că suferea de o boală de piele, pentru că în vremea sa ar fi fost impoliticos să ţină mâinile în buzunar, pentru că avea o mână deformată, pentru că ar fi avut sub vestă un parfum din care trăgea pe ascuns. Există chiar şi unii care susţineau că pictorilor nu le-ar fi plăcut să picteze mâini! 

Ţinerea ascunsă a mâinii – semn al francmasoneriei 

Cu excepţia cazului în care toţi oamenii de care vom discuta în acest articol ar fi suferit de ulcer la stomac sau ar fi avut mâini deformate, gestul ascunderii mâinii are o altă semnificaţie. Şi ea e simplă: toţi oamenii care folosesc acest semn sunt membrii ai francmasoneriei. Luând în considerare marea importanţă a acestui gest în ritualurile masonice, precum şi faptul că marea majoritate a elitei conducătoare a lumii face parte din francmasonerie, e imposibil ca apariţia acestui semn să fie doar o coincidenţă. Această “mână ascunsă” poate fi găsită în ritualurile gradului “Arcii Regale” a francmasoneriei, iar liderii mondiali care folosesc acest semn vor să spună: “Din asta fac parte, în asta cred şi pentru asta lucrez”.

Ce este gradul Arcii Regale a francmasoneriei?

Arca Regală a francmasoneriei (al 13-lea grad al ritului scoţian sau al 7-lea grad al ritului de York) mai este cunoscut ca “masonul secretului”. În timpul acestei iniţieri, cei aleşi primesc marile adevăruri masonice. Cităm din opera lui John Fellows “O analiză în origile, istoria şi sensul francmasoneriei”: Membrilor acestui grad li se explică integral misterele ordinului; în gradele anterioare, ei sunt cunoscuţi prin apelativele comune şi familiare de “fraţi” şi sunt ţinuţi într-o stare profundă de ignoranţă în ceea ce priveşte secretul sublim.

Iată şi mărturia unui francmason (George Oliver, în cartea sa “Lecturi privind francmasoneria”):

"Dacă trecem prin Arca Regală, vom primi o mulţime de cunoştinţe; de aceea Masoneria este unică şi nu va putea niciodată fi depăşită de vreo instituţie omenească.

În timpul iniţierii în Arca Regală, se învaţă numele lui Dumnezeu 

În timpul acestei iniţieri, se învaţă numele sacru a lui Dumnezeu. Acelaşi George Oliver, din care am citat mai sus, afirmă: Acesta este un grad mult mai sublim şi mai important decât cele care îl preced, şi este, de fapt, vârful şi perfecţiunea vechii masonerii. Ne impresionează printr-o credinţă în existenţa lui Dumnezeu, fără început şi fără sfârşit, marele şi de neînţeles Alfa şi Omega, şi ne aduce aminte de veneraţia datorată numelui Său Sfânt. Numele sfânt a lui Dumnezeu este Jahbulon, o combinaţie de cuvinte care înseamnă “Dumnezeu” în limbile syriacă, caldeeană şi egipteană. Astfel, Malcolm Duncan în “Rituarile masonice” explică: Dumnezeu…Trei versiuni ale acestui nume sacru au atras atenţia în rândul masonilor Arcăi Regale:

1. JAH. Este numele lui Dumnezeu, găsit în Psalmul 68;

2. BAAL sau BEL – cuvânt care semnifică Stăpânul tuturor lucrurilor, Conducătorul lumii.

3. ON. Acesta este numele prin care Dumnezeu este venerat în rândul egiptenilor.

“Semnul cu mâna”: al doilea secret din cadrul ritualului masonic al “Arcii Regale”

Ritualul care se ţine în iniţierea în acest grad masonic semnifică întoarcerea la Ierusalim a celor Trei Mari Masoni, care au fost ţinuţi captivi în Babilon. Toată ceremonia este complexă, iar la un moment dat, iniţiatului i se cere să înveţe o parolă secretă şi un semn cu mâna, pentru a trece printr-o serie de secrete. Imaginea de mai jos reprezintă “semnul cu mâna”, din cadrul celui de-al doilea secret, aşa cum este prezentat în cartea lui Malcolm Duncan: Stăpânul celui de-al doilea secret: Cuvintele mele sunt Shem, Japhet şi Adoniram; semnul meu este acesta: mâna ţinută la nivelul pieptului. Este imitarea ordinului pe care l-a dat Dumnezeu lui Moise, de a-şi pune mâna în sân, iar când a scos-o, aceasta era albă ca zăpada de lepră. Ieşirea (4:6): “Zis-a Domnul iarăşi: “Bagă-ţi mâna în sân!” Şi când a scos-o din sân, iată mâna lui era albă ca zăpada de lepră”.

“Ceea ce suntem reprezintă ceea ce facem”

Aşadar, semnul cu mâna este inspirat din Biblie. În versetul din Biblie de mai sus amintit, inima (sau sânul) semnifică “ceea ce suntem”, iar mâna înseamnă “ceea ce

facem”. Aşadar, acest simbol are următoarea semnificaţie: “Ceea ce suntem reprezintă ceea ce facem”. Semnificaţia simbolică a acestui gest poate explica motivul pentru care el este atât de larg utilizat de către masoni. Mâna ascunsă doreşte să le arate celorlalţi iniţiaţi că cel care face acest simbol face parte din frăţia

secretă, iar acţiunile sale au fost inspirate de filozofia şi credinţele masonice. Mai mult, mâna care execută acţiuni este ascunsă în spatele hainelor, acest lucru referindu-se la natura schimbărilor din acţiunile masonilor. 

Iată în continuare câţiva oameni celebri care au folosit acest simbol:

napoleon1. Napoleon Bonaparte (1769-1821), a fost celebru lider militar şi împărat francez de la sfârşitul secolului al 18-lea şi începutul secolului al 19-lea. El a fost în loja francmasonică Philadelphe în anul 1798. Fraţii săi, Joseph, Lucian, Louis şi Jerome, erau şi ei de asemenea francmasoni. Cinci din cei şase membri ai Marelui Consiliu al Imperiului francez a lui Napoleon, erau şi ei fracmasoni. Cercetătorul istoriei masoneriei Tuckett afirmă: “Există o dovadă incontestabilă că Napoleon era conştient de natura, scopurile şi organizarea francmasoneriei”.

2) Karl Marx

2Karl Marx este cunoscut ca fondatorul comunismului. În ciuda negării de către unii masoni, se spune că Marx era mason de gradul 32 al Lojii Marelui Orient. Marx a devenit purtătorul de cuvânt al ateiştilor şi al mişcării socialiste din Europa. El urmărea înlocuirea monarhiilor cu republicile socialiste.

3) George Washington

3George Washington, primul preşedinte al SUA, este considerat a fi cel mai important dintre masonii americani. Charles Wilson Pealed a fost pictorul care a creat tabloul de mai sus, atunci când Washington avea vârsta de 52 de ani.

4) Mozart

Mozart este considerat a fi unul dintre cei mai prolifici şi mai influenţi muzicieni din toate timpurile. 4El a fost de asemenea şi un mason, căci a fost primit în loja francmasonică austriacă pe 14 decembrie 1784. Una din operele sale celebre, “Fluierul fermecat” conţine importante elemente masonice. Progresia muzicală în “Fluierul fermecat” se bazează pe “Raportul de Aur” (1,6180…), proporţia tuturor lucrurilor, considerată a fi divină de către Şcoala Misterelor francmasonice.

5) Marchizul de Lafayette

5Marchizul de Lafayette era un francmason de grad 33. El era un ofiţer francez, ce a devenit general în războiul revoluţionar American şi lider al Gărzii Naţionale în timpul Revoluţiei franceze. Mai mult de 39 de loji masonice din SUA au luat numele de “Lafayette”.

6) Salomon Rotschild

Salomon Rothschild a fost fondatorul ramurii vieneze a cunoscutei familii Rotschild, 6cea mai puternică familie din lume, ce a avut mare influenţă în ţări ca Germania, Franţa, Italia şi Austria. Familia Rotschild e cea care a stat în spatele creării statului Israel. În mod cert, ei au fost şi în spatele mişcării francmasonice.

7) Simon Bolivar

Cunoscut la “Liberatorul”, Bolivar este considerat a fi un fel de “Washington al Americii de Sud”. 7El s-a alăturat francmasoneriei în Cadiz (Spania), a obţinut ritul de grad scoţian în Paris şi a înfiinţat loja “Protectora de las Vertudes” în Venezuela. Ţara Bolivia şi-a luat numele de la acest Simon Bolivar.

8 ) Iosif Stalin

8Domnia plină de teroare a lui Stalin în URSS a avut ca efect moartea a milioane de ruşi. Stalin este prezent adesea în imagini, folosindu-se de semnul mâinii ascunse. Nu a fost găsită nicio înregistrare oficială care să demonstreze că Stalin ar fi făcut parte din francmasonerie. Desigur că dictatori ca Stalin ar fi controlat foarte strâns toate informaţiile cu privire la persoana sa. Totuşi, gestul ascunderii mâinii poate oferi indicii că dictatorul sovietic ar fi făcut parte dintro frăţie ocultă.

9) Lenin

9Vladimir Lenin a fost primul conducător comunist al Rusiei şi fondatorul URSS. El a fost un cunoscut evreu mason, care l-a detronat pe ţarul Rusiei şi a instalat “teroarea roşie” în fosta URSS.

Un cititor imi atrage atentia ca presedintele Johannis face simbolul francmasonic al “mainii ascunse”! Un gest involuntar, palnuficat ?!? Voi judecaţi! Preşedintele nostru, Klaus Johannis, în timpul participării la festivităţile zilei unirii de la Iaşi din 24 ianuarie 2015, a făcut un semn masonic binecunoscut în istoria ocultă: mâna ascunsă. Reveind la subiectul nostru, îl observăm pe noul preşedinte ales, Klaus Johannis, 10cum îşi ţine o mână ascunsă sub haină. Marea majoritate a oficialilor stau la festivitatea de la Iaşi cu mâinile prinse în faţă, aşa cum ar fi normal... 

 11

 

https://www.youtube.com/watch?v=wdU-0vbEzK0