CAT VOR MAI TAIA PADURILE? Societate comerciala din Mihailesti amendata cu 8000 lei pentru VANZAREA a peste 20 metri cubi de LEMN FURAT

Material lemnos confiscatPolitistii din cadrul Biroului de Combaterea Delictelor Silvice impreuna cu reprezentanti din cadrul Garzii Forestiere Focsani, au desfasurat activitati in domeniul legalitatii operatiunilor de depozitare, prelucrare si comercializare a materialului lemnos. In cadrul controalelor efectuate a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 8.000 de lei, conform Legii nr.

 

171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, in cazul unei societati comerciale cu punct de lucru in Mihailesti, care a comercializat fara documente legale de provenienta peste 23 metri cubi de cherestea, esenta rasinoase. De asemenea a fost dispusa si masura complementara de confiscare a sumei de peste 12.000 de lei, contravaloarea materialului lemnos comercializat ilegal. De asemenea, politistii din cadrul Sectiei de politie rurala Beceni, in timp ce desfasurau activitati pe raza de competenta, au depistat o soferita de 38 de ani, din Lopatari, la volanul unei autoutilitare care transporta doi metri cubi de material lemnos. Din verificarile efectuate a reiesit ca documentele justificative nu erau intocmite conform realitatii, fiind indicat un alt mijloc de transport. Astfel, a fost dispusa sanctionarea contraventionala a emitentului, un barbat in varsta de 41 de ani, din Lopatari, cu amenda in valoare de 1.000 de lei conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice. Politistii vor continua activitatile in acest domeniu.

E.S.