LIVE – La solicitarea NEWS Buzau Institutia Prefectului a cerut ca dezbaterea sa fie interactiva. CONSUMUL DE DROGURI, O PROBLEMA MAJORA! Autoritatile se intalnesc intr-o activitate preventiva (FOTO/VIDEO)
Last Updated on 08/02/2018 by Iulian Gavriluta

Droguri 1Joi, 8 februarie 2018, incepand cu ora 10.00 la Consiliul Judeţean- sala D.Filipescu are loc o activitate preventiva avand ca subiect "identificarea, prevenirea şi intervenţia în cazul consumului de droguri". Participă conducerea Prefecturii, Consiliului Judetean, IPJ şi IJJ Buzau, precum şi reprezentanţi din cadrul mai multor instituţii printre care CPECA, Spitalul Judeţean, DGASPC, IŞJ şi CJRAE.

 

Reamintim ca, recent, un tanar de 18 ani a decedat la SJU Buzau in urma unei supradoze iar in ultimele zile maimulti tineri consumatori s-au prezentat la UPU Buzau si au fost internati cu simptomatologie specifica consumatorilor de substante interzise.

A.M.

UPDATE - Intrebari puse de jurnalistul NEWS Buzau.

"De ce la multele interventii în comisia CJ, întotdeauna răspunsul instituțiilor a fost evaziv, spunând că intervențiile le fac unități specializate (DIICOT)? Mai mult de fiecare dată, de ani de zile singurele acțiuni au fost de „prevenție“ și de conștientizare făcute chipurile prin școli. Directorii de școli mereu bagă sub preș asemenea cazuri,ca să nu se mediatizeze S-a propus înființarea unui centru de dezintoxicare în una din secțiile exterioare a spitalului Săpoca. Poliția a argumentat la acel moment că nu este oportun. Mai mult aceste rețele funcționează cu „acordul“ cuiva. Responsabili sunt poliția cu componenta DIICOT, Inspectoratul Scolar și Prefectura, pentru indolența".

{vsig}antidrog-conferinta-2018{/vsig}