GRIPA LOVESTE SI LA BUZAU! Patru cazuri confirmate, copii internati la o clinica din capitala. Se asteapta sa apara NOI CAZURI?

GripaIn dimineata zilei de 7 februarie 2018, DSP Buzau a primit confirmarea de la Institutul National de Boli Infectioase, a patru cazuti de gripa in judet. „Este vorba despre trei copii, cu vârste 2, 5 şi 14 ani, şi un adult care suferă de bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Toţi cei patru pacienţi au fost diagnosticaţi şi confirmaţi cu gripă, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş, din capitală. Doi dintre copii s-au prezentat iniţial la Urgenţe Pediatrie, la Spitalul Judeţean Buzău, unde au fost diagnosticaţi cu viroză respiratorie. Ulterior au ajuns la clinica din Bucureşti, unde după ce li s-au făcut analize specifice, a fost confirmat diagnosticul de gripă, de către laboratorul de referinţă”, a precizat dr. Carmen Scântei, sefa Serviciului Epidemiologie din cadrul DSP Buzau. De asemenea,medical epidemiolog a precizat ca acesti pacienti nu erau vaccinati antigripal. Asa cum se stie, gripa este o infecţie virala care se raspandeste cu usurinta de la o persoana la alta pe cale aeriana (tuse, stranut) sau prin contact direct sau indirect cu secreţiile respiratorii ale persoanelor infectate (care se afla pe mainile acestora sau pe suprafetele contaminate). Statistic o persoana bolnava va infecta intre 1-3 persoane sanatoase. Din fericire, desi suntem in plin sezon al afectiunilor respiratorii, medicul Carmen Scantei ne linisteste spunand ca nu este vorba de o epidemie de gripa dar ca se asteapta ca in perioada urmatoare sa apara si alte cazuri.

A.M.