Au dreptate sindicalistii buzoieni sa protesteze? Procedeaza corect? SE ANUNTA CONFLICTE DE MUNCA! Sindicalistii SANITAS vor salarii marite
Last Updated on 05/02/2018 by Iulian Gavriluta

Sindicatul SanitasCredeti ca sunt indreptatiti sindicalistii SANITAS sa protesteze in strada pentru salarii marite? Este o discriminare sau nu? Ar trebui asigurate totusi urgentele? Membrii Federatiei SANITAS solicita noului Guvern sa gaseasca solutii asfel incat, de la 1 martie 2018, salariile tuturor categoriilor profesionale din sanatate si asistenta sociala sa creasca. Sindicalistii au solicitat premierului si lui Liviu Dragnea o intalnire pe tema legii salarizarii.

 

„Am decis sa solicitam noului premier, precum si presedintelui Camerei Deputatilor, organizarea unei intalniri in perioada imediat urmatoare, in care sa se evalueze stadiul indeplinirii modificarilor la Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, modificari pe care guvernantii si le-au asumat in fata reprezentantilor SANITAS, in sedinta din luna octombrie 2017”, se arata intr-un comunicat al federatiei SANITAS. De asemenea, membrii SANITAS solicita noului Guvern sa gaseasca solutii pentru ca salariile tuturor categoriilor profesionale din sanatate si asisenta sociala sa creaca de la 1 martie 2018. „Solicitam public noii echipe guvernamentale sa gaseasca solutii viabile pentru ca salariile tuturor categoriilor profesionale din sanatate si asistenta sociala sa inregistreze cresteri de la 1 martie 2018, in concordanta cu promisiunile exprimate de guvernanti pe parcursul anului 2017”, mai spun reprezentantii SANITAS. Membrii Consiliului National SANITAS mai spun „ca exista din ce in ce mai multe premise care conduc catre posibilitatea declansarii conflictului de munca la nivelul celor doua sectoare de activitate – Sanatate si Asistenta sociala”.

A.M.