UPDATE AUDIO/FOTO – Daea zgarcit la declaratii. Bataie pe Banca de gene – Caravana “Alege oaia” a ajuns la Buzau in prezenta Ministrului Agriculturii Petre DAEA
Last Updated on 03/02/2018 by Iulian Gavriluta

Petre Daea 2Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,  este prezent sambata, 3 februarie, la Buzau, unde poposeste caravana Campaniei nationale de informare si promovare “Alege oaia!”. Evenimentul are loc in parcarea noului centru comercial, Kaufland Unirii Sud, unde sunt amenajate 15 casute in care fermierii din judet isi expun produsele traditionale pe care consumatorii le pot degusta sau le pot achizitiona.

 

De asemenea, asociatiile crescatorilor de ovine din Buzau ofera vizitatorilor gratuit tocanita si preparate din carne de oaie. Consiliul Judetean Buzau prin Centrul Judetean de Cultura si Arta se alatura campaniei “Alege oaia!”, asigurand prezenta interpretilor de muzica populara, care vor intretine buna dispozitie a participantilor cu dansuri si cantece traditionale din zona Munteniei. Deschiderea evenimentului are loc astazi, sambata, ora.10:00, iar programul de vizitare este intre orele 10.00-17.00, pentru ambele zile ale weekendului. Mentionam ca obiectivul final al acestei campanii este pastrarea traditiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a carnii de oaie, cresterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescatorilor autohtoni de ovine si infiintarea la nivel national a unei piete de Gross, iar la nivel judetean constituirea de magazine destinate comercializarii carnii si a produselor din carne de oaie.

A.M.

REVENIM CU DECLARATII!

UPDATE 2:

Potrivit declaratiilor de la fata locului, "bataia" cea mai mare este pe "Banca de gene" (seminte) care a fost propusa sa se construiasca la Buzau - la SCDL (Statiunea de Cercetare Legumicola) sau in....Timisoara! Se pare ca dupa caderea in dizgratie a Guvernului Tudose, constructia unei astfel de Institutii strategice nu se va mai face la Buzau (surse!).

UPDATE 1- "Dupa Gemul de Topoloveni si Telemeaua de Ivanesti, Carnatii de Plescoi sunt a treia marca inregistrata ca produs protejat in Uniunea Europeana iar Romania nu poate decat sa se mandreasca cu astfel de produse...", a precizat Ministrul Agriculturii Petre Daea celor prezenti la eveniment. Alaturi de oficialii de la Bucuresti se afla si Presedintele CJ Buzau, Petre Emanoil NEAGU, Vicepresedintele CJ Adrian PETRE, Primarul Muncipiului Constantin TOMA si alti reprezentanti locali. 

 

{vsig}daea-oaia{/vsig}

Petre Daea 1

 

https://www.youtube.com/watch?v=j8ST5QiCb64&feature=youtu.be