FOTO – Scandal la ideea desfiintarii garajelor de la blocuri. In stilu-i caracteristic, comunistoidul Donald Tom, nu tine cont de vrerea votantilor pe care i-a mintit cu nerusinare la alegeri si distruge in municipiu tot ce crede el de cuviinta
Last Updated on 01/02/2018 by Iulian Gavriluta

garaje buzau scandalIn dorinta lui de a sistematiza (precum Ceausescu – adica fara sa tina cont de realitatile din teren si fara sa consulte populatia), primarul orasului – Donald Tom vrea sa “zboare” garajele de la blocuri si sa mai scoata un ban de pe urma locurilor de parcare de acolo. Stiind prea bine ca nu sunt locuri suficiente de parcare la blocuri si ca proprietarii de astfel de dependinte de acolo nu platesc cat s-ar cuveni la “mosia primariei”,

 

primarul vrea sa le ia acestora si ultimul drept al lor – garajele! Cu o aparenta dorinta de a face curat si frumos in oras, Donald Tom se “intinde” pentru acoliti, pe orice metru din municipiu pretabil la a stoarce bani din el, incercand sa faca ordine (a' la Metalurgica) dupa cum il taie capul (daca-l taie!). Iata ce reclama cetatenii din zonele unde sunt garaje la blocuri (sursa: Mihaela Badea - facebook):

“ Domnule Primar, Vă rog în numele semnatarilor acestei petiții să anulați dispoziția de demolare a garajelor din această zonă( nu exista nici un act normativ în urma căruia sa se ia această decizie, doar o înștiințare cu semnătura domnului viceprimar Neder). Fac precizarea că acestea sunt construite cu autorizație de construcție colectiva, însoțita de proiectul aferent fiecărui garaj, sunt STAS, incluzându-se în normele stabilite de primărie, pe terenul primăriei, căreia noi îi plătim anual taxele și impozitele aferente, ca cetățeni onorabili ai acestui oraș. Dumneavoastră Domnule Primar ca edil al orașului, deschis la discuții cu cetățenii și dornic de rezolvarea tuturor problemelor acestora, veți găși soluția cea mai buna în rezolvarea doleanțelor noastre. Întrebările noastre primordiale sunt: De ce noi? De ce acum? Știm ca există locatari ai zonei nemulțumiți de faptul ca nu au garaje și din acest motiv fac tot felul de sesizări, dar sunt locuri de parcare suficiente pentru toată lumea, astfel încât să nu fie asta o problemă, dar cum nouă unora ne place să avem grija altora ,, sa moară și capra vecinului", ne interesează mai mult problemele celorlalți. Mergem pe principiul ,,Daca eu nu am , de ce sa ai tu?!" Dumneavoastră sunteți reprezentantul și al celui care reclamă, dar și al celui reclamat, iar până acum ați dovedit a fi un om drept. Din acest motiv am vrea să vă prezentăm unele dintre problemele noastre. Terenul pe care sunt amplasate garajele, nu credem că poate avea altă destinație decât cea de locuri de parcare sau eventual spațiu de joacă. Cu siguranță nici una dintre destinații nu va duce la mulțumirea locatarilor zonei, (ca și spațiu de joaca, vor face reclamații ca este gălăgie, ca și parcare cu locuri licitate...la fel vor spune că nu au toți locuri de parcare că unii au două sau trei mașini), singura soluție viabila ar fi o parcare subterană pe mai multe niveluri, astfel încât sa suplimentați spațiile necesare.

Dar, Domnule Primar sunt zone centrale ale orașului în care sunt garaje mai mult sau mai puțin estetice, construite legal sau mai puțin legal, destinate cu totul și cu totul altui scop decât cel pentru care au fost construite ( sunt garaje în care funcționează magazine, vulcanizări, frizerii, crame), de ce tocmai zona noastră prezinta o prioritate pentru consiliul local?! Vă mulțumim pentru faptul că ne-ați asfaltat strada și trotuarele, am înțeles atunci că și noi existam, deoarece zona noastră era ,,vizitată" doar în perioada campaniilor electorale, după care ,,dispăream " încă patru ani! Așa că spațiile verzi nu au mai fost curățate și reamenajate decât de noi cei care locuim în zona. Zăpada de pe lângă blocuri și din parcare a fost de fiecare data curățată tot de noi cei care avem garaje, doar aveam unde sa ,,depozita'' lopeți, greble, maturi, pentru aceste activități. Primăvara singuri ne amenajam grădinile și ne curățam copacii...pentru că noi chiar nu am ,,existat" o perioada lunga! De ce dintr-o data atâta atenție?

Garajele nu au alte destinații, decât cea pentru care au fost construite. Sa știți, că în ciuda faptului că locuim la periferia orașului nu au fost reclamații în zona că ar fi fost incidente la garajele noastre. Ne vedem fiecare de ale lui, conviețuind unii cu ceilalți in armonie, ne ajutam între noi și pe ceilalți, suntem fiecare dintre noi oameni respectuoși și respectabili. Va invităm sa vedeți zona, dar și garajele pentru a lua o decizie obiectiva și a înțelege că zona nu este foarte ,,prietenoasa" pentru alte destinații sau scopuri. O parcare amenajata cu siguranța implică alte costuri din partea primăriei, bani care sigur își găsesc locul în alte scopuri mult mai utile. De ce sa stricați un lucru care deja funcționează? În fiecare an Primăria ne stabilește cuantumul unei chirii pe care o plătim, un impozit pe care îl platim, din plata unui loc de parcare nu cred ca veți castiga mai mult! Dar cu ce cheltuieli? Dorim sa avem o întâlnire cu dumneavoastră, ca împreună să găsim o soluție cât mai avantajoasa de ambele parți!

Mulțumim anticipat!

Semnatarii petiției sunt

1.GRIGORE ION

2.POSTOLACHE EMILIA

3.STOIAN TEODOR

4.GOLGOVITEANU VICTOR

5.BRATUCU VALERIU VAȘILE

6.MOISE MIHAI

7.TRIFAN IULIAN

8.BIRA NICOLAE

9.CATOI NECULAI

10.ENE SANDU

11.BADEA PAUL

12.DUMITRU MARIUS

13.CRISTEA ION

Această cerere a fost depusă pe data de 19 ianuarie 2018 la registratura primăriei Buzău, iar pe data de 22 ianuarie 2018, la ora 13:54 domnul Primar Constantin Toma ne-a primit în audiență, înștiințați fiind de secretară că domnul Primar la ora 14:00 are o ședința. La ora 14:04 audiența s-a încheiat. Acesta a fost timpul alocat de domnul Primar unei audiențe, în care dumnealui ne-a promis că ne vom întâlni în ziua de 26 ianuarie 2018. Astăzi data de 29 ianuarie 2018 domnul primar nu a avut timpul necesar unei întâlniri, că problema noastră nu e atât de importanta pentru dumnealui... aplicam sintagma ,,Timpul rezolva totul... , cu siguranța domnul primar își va face timp sa vina pe data de 10 februarie 2018 , atunci când garajele ar trebui demolate. După audienta pe care am avut-o cu dumneavoastră și în care ne-ați ,,expediat" promițându-ne că veți veni la fata locului sa constatați că sunt suficiente locuri de parcare și că mai pot fi și altele amenajate, fără a fi necesara demolarea garajelor existente, considerăm că am avut suficienta înțelegere, și singura modalitate prin care v-am putea ,,sensibiliza" ar fi aceasta! În consecință, considerăm că acesta va fi modul in care veți avea timp să analizați doleanțele noastre și sa ne transmiteți baza legala prin care ați luat această decizie, fără a răspunde intereselor personale ale unora sau reclamațiilor nefondate".

I.G.

 

{vsig}scandal-garaje{/vsig}