UPDATE – Fiul unui preot din Buzau vrea sa “atinga” stelele intr-un mod aparte fata de tatal sau! El este calificat la Etapa Nationala de Astronomie si Astrofizica, 2018
Last Updated on 01/02/2018 by Iulian Gavriluta

Olimpiada astrofizicaTeodor Dimitrie Panait (Scoala Nr 11, Buzau): Calificarea la Etapa Nationala de Astronomie si Astrofizica, 2018. Profesori indrumatori: Ilie Danut, Liceul Teoretic „Al. Marghiloman” si prof. Iftime Ticuta, Scoala Gimnaziala Nr. 11, Buzau. In perioada 2-5 februarie, la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului se va desfasura Olimpiada Nationala de Astronomie si Astrofizica.

 

La eveniment vor participa peste 200 de elevi de gimnaziu si liceu din toata tara, profesori insotitori, reprezentanti ai Ministerului Educatiei, universitari si oameni de inalta tinuta stiintifica. Elevii vor concura la doua probe – proba teoretica, cu o durata de trei ore, si proba observationala (harta muta si planetariu, care se va desfasura la Observatorul din Suceava). In plus, elevii care vor sa ajunga in lotul olimpic, care va reprezenta Romania la competitii internationale, vor sustine si proba de analiza a datelor, cu o durata de patru ore si un grad de dificultate ridicat.

I.G.

Sursa: VIVAFM

UPDATE: 

Curajul de a merge prin frică împletit cu munca, rugăciunea și susținerea celor dragi i-au adus lui Teodor Dimitrie Panait, clasa a VII-a, Scoala Gimnazială Nr. 11, Buzău, o mare bucurie neașteptată:
PREMIUL SPECIAL – CEL MAI MIC ASTRONOM (12 ani), la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică, Gura Humorului, 2018.
Felicitări întregului lot olimpic de la Buzău, care s-a întors cu rezultate merituorii!
Mulțumim profesorilor îndrumători: Prof. Ilie Dănuț, Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman” și prof. Iftime Ticuța, Școala Gimnazială Nr. 11, Buzău!