UPDATE – FOTO PERCHEZII DE AMPLOARE cu zeci de politisti ! Retea de firme care faceau contrabanda cu produse contrafacute destructurata. 3 persoane aduse la audieri
Last Updated on 31/01/2018 by Iulian Gavriluta

Politia 2În această dimineaţă, poliţiştii din Buzău și din alte 10 judeţe, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - Inspectoratul General al Poliției Române, efectuează 30 de percheziţii şi pun în aplicare 3 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea de infracţiuni la regimul proprietăţii intelectuale, cu un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de lei.

La data de 31 ianuarie a.c., poliţiştii din Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, efectuează 30 de percheziţii în judeţele Galaţi, Brăila, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Dolj, Braşov, Iaşi, Cluj, Timiş şi în Bucureşti, la domiciliile a trei persoane şi la sediile unor societăţi comerciale, într-un dosar privind contrafacerea unor produse. La percheziții participă și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliție județene Galaţi, Brăila, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Dolj, Braşov, Iaşi , Cluj, Timiş, precum și cei de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, activitățile fiind coordonate de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice - Inspectoratul General al Poliției Române. Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2017, trei administratori la două firme, ar fi creat şi implementat un mecanism infracţional prin care ar fi importat produse contrafăcute, atât din spaţiul comunitar, cât şi extracomunitar, pe care le-ar fi comercializat ulterior sub denumiri similare cu mărci protejate. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.000.000 de lei. Poliţiştii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

E.S.

UPDATE - Poliţiştii din Buzău au indisponibilizat peste 82.000 kilograme de produse contrafăcute, în urma a 30 de percheziții efectuate în județele Galaţi, Brăila, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Dolj, Braşov, Iaşi, Cluj, Timiş şi în Bucureşti. 3 persoane au fost aduse la audieri. La data de 31 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au efectuat 30 de percheziții la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, „producerea în orice mod, importul, (…) punerea în vânzare sau vânzarea unor mărfuri purtând menţiuni false privind (…) originea si caracteristicile mărfurilor, (….) în scopul de a induce în eroare pe ceilalţi comercianţi şi beneficiari” şi “folosirea unei firme, embleme sau ambalaj de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim(…)„. Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2017, trei administratori la două firme, ar fi creat şi implementat un mecanism infracţional prin care ar fi importat produse contrafăcute, atât din spaţiul comunitar, cât şi extracomunitar, pe care le-ar fi comercializat ulterior sub denumiri similare cu mărci protejate.În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat şi indisponibilizat peste 82.000 kilograme de produse, precum și înscrisuri care atestă activitatea infracțională. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la aproximativ 1.000.000 de lei. 3  persoane, cu vârste cuprinse între 49 și 54 de ani, bănuite în cauză, au fost conduse la audieri. Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din Galaţi, Brăila, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Dolj, Braşov, Iaşi, Cluj, Timiş și București. Polițiștii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului.

IPJ Perchezitii 1

 

IPJ Perchezitii