AU INCEPUT INSCRIERILE! Candidatii buzoieni se pot inscrie la prima sesiune de BAC. Care este NOUL CALENDAR al examenului si ce documente trebuiesc depuse
Last Updated on 30/01/2018 by Iulian Gavriluta

ExamenInscrierile pentru sustinerea examenului in prima sesiune au inceput luni si dureaza pana pe 2 februarie 2018, conform calendarului aprobat de ministerul Educatiei. Pentru a se inscrie la prima sesiune a Bac-ului, elevii trebuie sa depuna la unitatea de invatamânt unde studiaza o cerere tip (pe care o vor primi de la secretariatul liceului), copie dupa cartea de identitate şi a certificatului de naştere in intervalul 29 ianuarie-2 februarie.

 

Absolventii promotiilor anterioare care vor sa sustina examenul trebuie sa mai aduca: trei fotografii tip ¾, o copie dupa foaia matricola şi copii ale certificatelor de competente lingvistice şi digitale. Nu au voie sa se inscrie la aceasta sesiune cei care au incercat sa fraudeze examenul anul trecut.

Prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2018 incepe pe 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A). Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua in data de 13 februarie si va fi urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (14 - 15 februarie). In zilele de 16, 19 si 20 februarie este programata evaluarea competentelor digitale (proba D), iar in perioada 21-22 februarie se va desfasura evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C). Prima proba scrisa - Limba si literatura romana - Ea) - va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura materna - Eb) este programata marti, 26 iunie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima proba scrisa - la alegere a profilului si specializarii - proba Ed) - se va desfasura joi, 28 iunie. Afisarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (pana la ora 12:00) si e urmata de depunerea contestatiilor (orele 12:00 - 16:00). Intre 5 si 8 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 9 iulie.

A.M.