UPDATE – Se prelungeste CODUL GALBEN. In aceasta dimineata peste 50 de localitati din Buzau sub COD GALBEN de CEATA. Pot aparea fenomene periculoase, circulatia ingreunata pe mai multe artere rutiere

Cod galben de ceataAdministratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de COD GALBEN valabil in intervalul 28-01-2018 ora 4:15 până la : 28-01-2018 ora 8:00. In zona : Județul Buzău: Buzău, Pogoanele, Râmnicu Sărat, Amaru, Bălăceanu, Balta Albă, Beceni, Berca, Bisoca, Blăjani, Boldu, Brădeanu, Buda, C.a.

 

Rosetti, Cernătești, Cilibia, Cochirleanca, Costești, Florica, Gălbinași, Gherăseni, Ghergheasa, Glodeanu Sărat, Glodeanu-Siliștea, Grebănu, Largu, Luciu, Mărăcineni, Mărgăritești, Merei, Mihăilești, Movila Banului, Murgești, Padina, Pardoși, Podgoria, Poșta Câlnău, Puiești, Racovițeni, Râmnicelu, Robeasca, Rușețu, Săgeata, Săhăteni, Săpoca, Sărulești, Scutelnici, Smeeni, Stâlpu, Țintești, Topliceni, Vadu Pașii, Vâlcelele, Valea Râmnicului, Valea Salciei, Vernești, Zărnești, Ziduri. Se vor semnala : ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m. Fenomene asociate : Izolat depuneri de chiciură. IPJ Buzau recomanda conducatorilor auto sa manifeste prudenta sporita la volan, sa adapteze viteza de deplasare conditiilor concrete de drum, sa nu se angajeze in depasiri riscante si sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intalnire. De asemenea, in conditiile unui carosabil acoperit cu polei sau mazga, cei de la volan trebuie sa manifeste prudenta sporita, sa reduca viteza de deplasare in zonele cu carosabil alunecos, precum si in apropierea trecerilor pentru pietoni (sa circule cu viteza redusa, adaptata conditiilor concrete de drum), sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculele dinainte, pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa utilizeze, cu precadere, frana de motor.

A.M.

UPDATE - Avertizarea COD GALBEN de ceata,pentru zona joasa din judetul Buzau, ce duce la scaderea vizibilitatii sub 200 m, pe alocuri chiar si sub 50 de metri se prelungeste astfel: 28.01.2018 ora 8:00 pana la 28.01.2018 ora 11.00.