Un buzoian intr-o PREMIERA MONDIALA a semifinalei Eurovision 2018
Last Updated on 26/01/2018 by Iulian Gavriluta

Eurovision 2018In premiera mondiala, una dintre semifinalele Eurovision va fi transmisa in direct de un post de televiziune de la aproape 100 de metri adancime, din Salina Turda. Evenimentul va avea loc pe 11 februarie, de la ora 21.00, in mina Rudolf, si va putea fi urmarit la televiziunea publica. O prima semifinala a avut loc la Focsani, iar urmatoarea va avea loc duminica, la Timisoara.

 

Pe langa orasele amintite, alte doua semifinale din totalul de 5 vor avea loc la Craiova si Sighisoara. Evenimentul ii costa 30.000 de euro pe turdeni   O partea a costurilor (30.000 de euro) va fi suportata din fonduri publice de municipalitatea din Turda, care este partener la acest eveniment. Salina din Turda a devenit un obiectiv turistic important, iar numai in ultimul an a fost vizitata de aproape 700.000 de turisti.     Potrivit informaţiilor prezentate de TVR, Marian Ionescu, Ilinca Bacila, Nicu Patoi, Liliana Stefan si Viorel Gavrila sunt juraţii care vor decide finalistii Selecţiei Naţionale 2018. Pe parcursul celor cinci semifinale, juriul va decide cele 15 piese care vor intra in finala Eurovision Romania. Misiunea lor se va incheia dupa ce vom afla numele celor 15 finalisti pentru ca, in ultimul act al Selecţiei naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul Romaniei pentru scena din Lisabona, dintre piesele ramase in concurs.  

Cine va canta la Turda  

In fiecare semifinala vor intra 12 artsti, iar fiecare va interpreta cate o piesa. La Turda vor canta Feli („Buna De Iubit”), ZØLTAN („Daca Dragostea E Oarba”), TIRI („Desert De Sentimente”), Paula Crisan („I Am Here”), Cristian Siminonescu („Nirvana”), Alice Jeckel („Out Of The Dark”), Dan Manciulea („Raza De Soare”), Lion’s Roar („Rekindle The Flame”), Claudia Andas („The One”), Ioana Ciornea („Time After Time”), Bernice Chiţiul („Too Busy For My Heart”) si Nicoleta Ţicala („Una Oportunidad”).   „Semifinala din 11 februarie 2018 consta in realizarea unui show de televiziune care va fi transmis in sistem HD pe mai multe canale ale Televiziunii Romane si care va fi pus la dispoziţia tuturor televiziunilor publice din Europa, prin preluarea acesteia de reţeaua EBU (European Broadcasting Union). Spectacolul se inscrie in seria evenimentelor dedicate Centanarului Marii Uniri”, a afirmat recent Romeo Couţi, directorul TVR Cluj.   Eurovision va avea loc in capitala Portugaliei, Lisabona, intre 8 si 12 mai.

A.D.