Retinut de politistii de investigatii criminale, pentru furt din locuinta si societati comerciale
Last Updated on 26/01/2018 by Iulian Gavriluta

retinut politie BZLa data de 26 ianuarie a.c., politisti de investigatii criminale din cadrul Politiei Municipiului Buzau, in urma activitatilor specifice desfasurate, au identificat doi tineri, in varsta de 20 si 21 de ani, banuiti de comiterea a doua furturi pe raza municipiului Buzau.

 

Din cercetarile efectuate de politisti a reiesit ca in noaptea de 16 spre 17 ianuarie a.c., cei in cauza ar fi profitat de neglijenta persoanei vatamate, care ar fi lasat o fereastra neasigurata si ar fi sustras din locuinta sa aparatura electronica in valoare de 2.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral si predat persoanei vatamate, un buzoian in varsta de 51 de ani.

In urma probatoriului administrat in cauza, inclusiv prin mijloace criminalistice, a reiesit faptul ca in cursul anului 2014, tanarul in varsta de 21 de ani ar fi patruns in incinta unei societati comerciale din municipiul Buzau, de unde ar fi sustras aparatura electronica in valoare de 2.300 de lei.

Fata de acesta, politistii au dispus masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat si urmeaza a fi prezentat magistratilor cu propunere legala.

A fost intocmit dosar penal, iar politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale.

 

Ecaterina Stroescu