Cand vor primi cadrele didactice din Buzau VOUCHERE de VACANTA? Afla raspunsul oficialilor aici
Last Updated on 23/01/2018 by Iulian Gavriluta

Tichete vacanta profesoriMinistrul Educatiei, Liviu Pop, a participat, ieri, 22 ianuarie 2018, la o dezbatere cu privire la situatia invatamantului romanesc, care a avut loc in municipiul Targu Jiu, la sediul Teatrului „Elvira Godeanu“. Ministrul Liviu Pop a anuntat ca voucherele de vacanta se vor acorda in urmatoarele doua luni.

 

Acesta a mai declarat ca salariile profesorilor vor creste chiar mai mult decat ceea ce prevede programul de guvernare: „In 14 februarie, cand se dau salariile, vrem sa dam si voucherele de vacanta. Sau in martie, in functie de cum se organizeaza scolile. Nu avem probleme financiare la Ministerul Educatiei cu finantele. Avem cel mai mare buget al Educatiei  din ultimii 100 de ani. Avem 7 miliarde de euro. (...)”. Potrivit prevederilor in vigoare, bugetarii din institutiile si autoritatile publice, precum si din cadrul operatorilor economici ai statului pot beneficia, pana la 30 noiembrie 2018, de o indemnizatie de vacanta, denumita voucher de vacanta, in cuantum de 1.450 de lei (valoarea actuala a salariului minim brut pe economie).  “Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, pentru recuperarea si intretinerea capacitatii de munca a personalului salarial, angajatorii din sectorul public si sectorul privat care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca pot acorda, in conditiile legii, bonuri de valoare, denumite vouchere de vacanta”, se prevede in amendamentul adoptat de membrii comisiei pentru munca.

TICHETE DE VACANTA 2018 pentru profesori. Anuntul facut de ministrul Educatiei

“Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanta pe suport de hartie sunt multiplu de 5 lei pana la 100 lei, valoare nominala pe voucher”, au mai stabilit membrii comisiei. Conform OUG 46/2017, institutiile si autoritatile publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, precum si operatorii economici la care statul sau unitatile administrativ-teritoriale sunt actionari unici ori majoritari sau detin direct ori indirect o participatie majoritara, acorda, in limita sumelor prevazute in bugetul alocat cu aceasta destinatie, in perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, o indemnizatie de vacanta sau o prima de vacanta, dupa caz, sub forma de vouchere, in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat. In cazul cumulului de functii, voucherele de vacanta vor fi acordate de catre angajatorii unde beneficiarii in cauza isi au functia de baza sau, dupa caz, de fiecare angajator, proportional cu timpul lucrat, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

Pentru unitatile din domeniul bugetar, voucherele de vacanta se vor acorda in limita sumelor prevazute distinct cu aceasta destinatie in bugetul de venituri si cheltuieli aprobate. Pentru celelalte categorii de angajatori, respectiv cele din mediul privat, sumele destinate acoperii nominale a voucherelor de vacanta vor fi cuprinse in bugetele de venituri si cheltuieli aprobate, intr-o pozitie distincta de cheltuieli, denumita "Vouchere de vacanta". Comenzile de achizitie de vouchere de vacanta trebuie transmise unitatilor emitente de catre angajatori si vor cuprinde cel putin urmatoarele informatii:

numele si prenumele beneficiarilor carora li se acorda voucherele;

codul numeric personal al fiecarui beneficiar, in cazul voucherelor pe suport hartie;

numarul voucherelor de vacanta pentru fiecare beneficiar;

valoarea nominala a voucherului de vacanta si valoarea nominala totala a voucherelor de vacanta acordate fiecarui beneficiar.

Recent si ISJ Buzau a solicitat serviciilor de contabilitate din toate institutiile de invatamant buzoian ca pana in data de 22 ianuarie 2018 sa centralizeze si sa trimita catre serviciul financiar numarul de persoane care urmeaza sa beneficieze de vaouchere de vacanta.

A.D.