Toate miresele tin cate un buchet in mana in ziua marelui eveniment, iar pe mesele nuntasilor sunt asezate aranjamente florale multicolore. Te-ai intrebat vreodata de unde a pornit acest obicei? In Grecia Antica, mirele si mireasa purtau ghirlande in jurul gatului pentru a simboliza viata, speranta si fertilitatea.
Femeile, pe de alta parte, purtau si buchete, dar ambele erau facute nu din flori, ci din ierburi aromatice pentru a indeparta spiritele rele. Dar, in timpul nuntii reginei
Ce flori se pun in buchetul miresei?
In general, pentru buchetul miresei se aleg flori albe sau pastelate, motiv pentru care cel mai adesea vedem buchete de mireasa cu trandafiri, crini sau lalele. Totusi, florarii stiu ca trebuie sa completeze buchetul miresei cu tot felul de plante ornamentale, care sa ajute florile principale din buchet sa aiba un impact estetic mai placut si mai puternic. De asemenea, este important ca plantele din buchetul miresei sa fie dintre cele mai rezistente, astfel incat sa poata suprafietui de dimineata pana seara tarziu, fara prea mult timp de stat in apa. In ultima vreme, buchetele de mireasa cuprind si plante cu un colorit puternic sau plante suculente, astfel incat buchetul miresei sa se potriveasca fie coloritului costumului mirelui, fie paletei cromatice alese pentru salon sau pentru invitatii ori marturii.
A.M.