Traditii de nunta – De ce trebuie sa aiba mireasa un buchet de flori in mana si ce flori trebuie alese
Last Updated on 20/01/2018 by Iulian Gavriluta

Buchet mireasaToate miresele tin cate un buchet in mana in ziua marelui eveniment, iar pe mesele nuntasilor sunt asezate aranjamente florale multicolore. Te-ai intrebat vreodata de unde a pornit acest obicei? In Grecia Antica, mirele si mireasa purtau ghirlande in jurul gatului pentru a simboliza viata, speranta si fertilitatea.

 

Femeile, pe de alta parte, purtau si buchete, dar ambele erau facute nu din flori, ci din ierburi aromatice pentru a indeparta spiritele rele. Dar, in timpul nuntii reginei Victoria cu printul Albert, aceste ierburi si mirodenii au fost in mare parte inlocuite cu flori, in special cu galbenele. Unele ierburi si mirodenii au fost folosite pentru a umple buchetul, deoarece se credea ca sporesc dorinta sexuala. Ulterior, florile au devenit limbajul secret al indragostitilor si fiecare floare a inceput sa aiba propriile semnificatii. Istoricii cred ca in secolul al XVII-lea, turcii au inceput sa foloseasca acest limbaj pentru a transmite mesaje reale. In curand, acest limbaj a fost denumit in mod oficial ”floriografie”. Desi miresele moderne isi aleg florile pe criterii de culoare, buchetele de nunta sunt considerate in continuare un simbol al elegantei la nunti.

Ce flori se pun in buchetul miresei?

In general, pentru buchetul miresei se aleg flori albe sau pastelate, motiv pentru care cel mai adesea vedem buchete de mireasa cu trandafiri, crini sau lalele. Totusi, florarii stiu ca trebuie sa completeze buchetul miresei cu tot felul de plante ornamentale, care sa ajute florile principale din buchet sa aiba un impact estetic mai placut si mai puternic. De asemenea, este important ca plantele din buchetul miresei sa fie dintre cele mai rezistente, astfel incat sa poata suprafietui de dimineata pana seara tarziu, fara prea mult timp de stat in apa. In ultima vreme, buchetele de mireasa cuprind si plante cu un colorit puternic sau plante suculente, astfel incat buchetul miresei sa se potriveasca fie coloritului costumului mirelui, fie paletei cromatice alese pentru salon sau pentru invitatii ori marturii.

A.M.