SECURITATEA OBIECTIVELOR LA CONTROL! La Vernesti un paznic a fost prins beat la locul de munca. Ce sanctiune a primit de la politistii buzoieni
Last Updated on 20/01/2018 by Iulian Gavriluta

AlcoolemiePolitistii de ordine publica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au desfasurat mai multe activitati pe raza intregului judet, pentru verificarea sistemelor de securitate ale unor obiective, precum si referitor la modul de respectare a prevederilor legale in acest domeniu.  

Astfel, au fost controlate obiective care opereaza cu valori, respectiv unitati si institutii de interes public, unitati bancare, institutii de creditare din categoria organizatiilor cooperatiste si I.F.N., societati care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet si unitati profilate pe activitati cu bijuterii, unitati postale, statii de comercializare a carburantilor, spatii comerciale, sali de jocuri de noroc, prestatori de servicii de paza si in sisteme tehnice, dar si alte categorii de unitati. Astfel, politistii din cadrul Sectiei de politie rurala Pârscov au intocmit dosar penal in cazul administratorului unei societati comerciale din Bucuresti, in vârsta de 33 de ani, pentru ,,desfasurarea in scop comercial de activitati de paza sau protectie, de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora, fara atestat ori fara licenta de functionare prevazuta de lege” , conform prevederilor Legii nr. 333/2003.

Tot in cadrul acestor activitati, politisti din cadrul Sectiei de politie rurala Berca au depistat la controlul efectuat, un agent de paza, aflat in serviciu la punctul de lucru al unei societati comerciale din Vernesti, care avea o concentratie de 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost dispusa masura inlocuirii in serviciu, precum si masura sanctionarii contraventionale cu amenda, in conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003. Politistii vor continua si in perioada urmatoare actiunile pentru prevenirea si combaterea infractiunilor in domeniu, precum si verificarea legalitatii functionarii prestatorilor de servicii de securitate.

E.S.