FOTO – Padurea Crang e “chelita” pe zi ce trece, chiar sub nasul autoritatilor. Sa se pregateasca terenul pentru constructiile ilegale ale grupului Toma?
Last Updated on 18/01/2018 by Iulian Gavriluta

Taieri ilegale Crang BuzauZilele trecute mai multi cititori ne-au rugat sa prezentam pozele cu taierile ilegale din padurea Crang (zona de la Obelisc, spre cartierul Micro 14). Dupa cum se stie, parcela respectiva este ravnita (si promisa) mai multor investitori locali (Grupul Metalurgica) care vor sa o defriseze complet – dupa trecerea ei in proprietatea Primariei Buzau (vezi amanunte AICI).

 

Ca si in cazul defrisarilor din mijlocul padurii Spataru, cu siguranta nu veti auzi niciun cuvant din partea autoritatilor si institutiilor statului, legat de acest subiect, dar noi promitem sa continuam investigatiile in acest caz. Precizam ca majoritatea arborilor taiati din imaginile prezentate mai jos nu sunt marcati (potrivit legilor in vigoare) si sunt sanatosi, neavand niciun motiv de taiere profilactica sau de alt fel. Potrivit celor care ne-au furnizat fotografiile, masini incarcate cu lemne trec pe carari ferite din Crang, aproape in fiecare zi si nimeni nu face nimic in sensul de a-i controla pe transportatorii respectivi sau actele doveditoare ce ar trebui sa le detina acestia, in cazul in care taierile sunt conform legilor silvice. 

I.G.

 

{vsig}taieri-ilegale-Crang-2018{/vsig}

 

https://www.youtube.com/watch?v=9twnpCePcYA