INTRIGANT! Politistul acuzat de pedofilie a fost decorat in 2012 cu ordinul „Barbatie si Credinta” de Traian Basescu (avea dosare atunci – n.r.). Reactia fostului presedinte
Last Updated on 14/01/2018 by Iulian Gavriluta

eugen stanEugen Stan, politistul arestat pentru pedofilie, a fost decorat in 2012 cu ordinul „Barbatie si Credinta”, potrivit unor informatii prezentate joi seara la Antena3. Barbatul a fost decorat la recomandarea ministrului Administratiei si Internelor de la acea vreme, pentru participarea la actiunile de deszapezire din iarna 2011-2012.

 

„In temeiul prevederilor art. 94 lit. a) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale art. 4 alin. (1), ale art. 8 si ale art. 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea ministrului administratiei si internelor, in semn de apreciere pentru implicarea directa in combaterea efectelor provocate de conditiile meteorologice exceptionale din iarna 2011-2012, prin salvarea de vieti omenesti, deblocarea drumurilor si ajutarea populatiei sinistrate, pentru indeplinirea exemplara a misiunilor incredintate de-a lungul intregii lor cariere,

Presedintele Romaniei d e c r e t e a z a:

Art. 10. - Se confera Medalia Barbatie si Credinta clasa a III-a, cu insemn pentru civili: domnului agent sef principal de politie Stan Ion Eugen", se arata in Monitorul Oficial din 9 iulie 2012.

Judecatoria Sectorului 6 a admis marti propunerea de arestare pentru 30 de zile formulata de procurori pe numele lui Eugen Stan.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat pentru Mediafax ca un presedinte nu cere niciodata dosare, listele pentru persoanele care sunt decorate de seful statului venind de la minister. „Niciodata un presedinte nu cere dosare. Vin liste de la ministere pentru decoratii. Sunt pur si simplu niste liste. Ati gasit vinovatul acum... presedintele Romaniei”, a declarat Traian Basescu.

SURSA: Republica.ro