FOTO Fabulos – Google a actualizat in acest sfarsit de saptamana o extensie (Chrome) a constelatiilor si stelelor din Universul vizibil. Utilizand aplicatia asemenea Google Earth veti da de doua curiozitati: “Alien Laser” si “Black Square”!
Last Updated on 14/01/2018 by Iulian Gavriluta

google telescopAi visat sa faci zoom la galaxiile îndepărtate? Sau sa vezi constelaţii şi nebuloase, in poze reale, chiar din fata calculatorului? Gratie unei aplicatii Google, actualizata zilele acestea, poti sa faci lucru acesta foarte usor. Astfel, puteti naviga ca pe mai vechea aplicatie – Google Earth: dati zoom, desfasurati fereastra popup si puneti mousul pe numele din listele respective.

 

Aceasta harta a Cerului a fost lansata acum 2 zile ca o extensie la Google Chrome si foarte multi utilizatori au perceput-o ca pe un spam, dar in realitatea nu este decat o simpla aplicatie cat se poate de serioasa. Ceea ce a uimit, inca de la prima incercare a ei, este rubrica “Alien Laser” si  “Black Square” din popupul din dreapta ecranului (cum priuvesti la monitor). Este foarte interesant de aflat ce semnifica acel “Laser extraterestru” si de ce nu se vede nimic in acel “Patrat negru” din spatiu. Toate imaginile sunt furnizate de NASA si au “creditul” afisat in josul paginii. Vizionare placuta

I.G.

http://deepspacemap.com/#bookmark

 

{vsig}google-astronomie{/vsig}