Politistii buzoieni la datorie! Peste 73 000 lei din amenzi si 17 permise retinute in cateva ore. Ce greseli au facut participantii la trafic
Last Updated on 10/01/2018 by Iulian Gavriluta

IPJ Buzau 314 permise retinute pentru nerespectarea regimului legal de viteza și 3 permise retinute pentru alte abateri in trafic. In cadrul actiunilor desfasurate in ultimele 24 de ore pentru disciplinarea participantilor la trafic, politistii cu atributii pe linie rutiera, au retinut 13 permise de conducere conducatorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteza.

 

 

Pentru ca nu au constientizat necesitatea respectarii regulilor de circulatie privind prioritatea auto și pietonala, pentru ca s-au urcat la volan sub influenta bauturilor alcoolice ori nu s-au prezentat la Politie in termen de 24 de ore de la implicarea intr-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, alti trei conducatori auto au predat permisele de conducere. Cea mai mare viteza a fost inregistrata de aparatele radar pe DN2 E85 in afara localitatii Racoviteni – 166 km/h – la volanul autoturismului fiind depistat un barbat in vârsta de 33 de ani, din Botosani. Peste 150 de sanctiuni aplicate participantilor la trafic in ultimele 24 de ore. Politistii cu atributii pe linie rutiera au continuat activitatile de supraveghere si control al traficului rutier si de prevenire a accidentelor de circulatie, pentru neregulile constatate fiind aplicate 170 de sanctiuni contraventionale. Aparatele radar care au actionat pe principalele drumuri ce strabat judetul au inregistrat 55 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise pe sectoarele de drum tranzitate. De asemenea, politiștii rutieri au sanctionat și conducatorii auto care nu au utilizat centura de siguranta ori au oprit si stationat in alte locuri decât cele permise(18), au condus autoturisme cu diferite defectiuni tehnice (26), dar și 20 de pietoni care s-au angajat neregulamentar in traversarea drumului public. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate se ridica la peste 73.000 de lei.

E.S.