Angajatii bancilor din Buzau sunt suparati nevoie mare: nu vor mai fi remunerati proportional cu produsele si serviciile livrate clientilor
Last Updated on 10/01/2018 by Iulian Gavriluta

angajati bancaPotrivit unor anunturi ale Autoritatea Bancara Europeana (ABE), angajatii din sistemul bancar nu vor mai putea fi motivati financiar sa vanda clientilor produse si servicii cat mai multe si cat mai complexe. Prevederea este cuprinsa intr-un Ghid pe care trebuie sa il respecte toate institutiile aflate sub supravegherea BNR incepand din data de 13 ianuarie 2018.

 

Angajatii buzoieni sunt foarte suparati pe aceasta noua prevedere si spun ca era singurul motiv pentru care mai stateau in sistem, dupa ce erau supraglomerati si faceau ore peste program neremunerate corespunzator.

Regula se aplica inclusiv intermediarilor

Institutiile nu trebuie sa conceapa politici si practici de remunerare care: coreleaza exclusiv nivelul remuneratiei cu un obiectiv cantitativ pentru oferirea sau furnizarea de produse si servicii bancare, sau promoveaza oferirea sau furnizarea unui produs anume sau a unei anumite categorii de produse in locul altor produse, precum produse care sunt mai profitabile pentru institutii sau pentru o persoana relevanta (angajat al bancii -n.r.), in detrimentul consumatorului”, se subliniaza in Ghidul mentionat. BNR a emis un set de instructiuni care prevad faptul ca institutiile din subordinea sa trebuie sa respecte reglementarea mentionata.

E.S.