UPDATE LIVE GUVERN – ULTIMA ORA FOTO – SE INTAMPLA ACUM! Presedintele Cj Petre Emanoil Neagu si managerul Spitalului Judetean Buzau semneaza de primirea unor echipamente moderne de imagistica medicala (la Palatul Victoria)!
Last Updated on 09/01/2018 by Iulian Gavriluta

aparatura medicala pentru spitalului judetean BuzauChiar in aceste momente, in Capitala (la Palatul Victoria), Presedintele Cj Petre Emanoil Neagu si Claudiu Damian - managerul Spitalului Judetean Buzau, alaturi de alti oficiali semneaza de primirea unor noi echipamente medicale de rezonanta magnetica  (Buzaul a primit: 1 RMN – Aparat de “Rezonanta Magnetica Nucleara” si 1 PACS –   “Sistem de Arhivare și Transmitere a Datelor” ).

 

Potrivit unor surse, Florian BODOG, ministrul Sanatatii semneaza contractele pentru achizitia unui numar de 14 echipamente Computer Tomograf (CT) si 24 aparate de Rezonanta Magnetica (RMN) cu care vor fi dotate mai multe spitale judetene de urgenta din Bucuresti, Buzau si alte judete. De asemenea, se vor achizitionate si 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicala de imagistica utilizata pentru stocarea, recuperarea, prezentarea si partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN etc). Banii vin de la Banca Mondiala, sub forma de imprumut (250 de milioane euro, accesat in anul 2014 si deblocat in 2017). De asemenea, Acordul cu BM prevede si contructia mai multor Sectii UPU si ATI, printre care si cea din Buzau.

I.G.

FOTO GUVERN