O noapte cu CEATA DENSA si BURNITA pentru zeci de localitati din Buzau aflate sub COD GALBEN. Circulatia ingreunata pe mai multe artere rutiere din judet

Ceata densa

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de COD GALBEN valabil in intervalul 08.01.2018 ora 20.00 si 09.01.2018 ora 02.00. Se vor semnala : ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in zonele joase din judetul Buzau. Fenomenul este in extindere si vizibilitatea in diminuare. Fenomene asociate: izolat poate sa apara burnita.

IPJ Buzau recomanda conducatorilor auto sa manifeste prudenta sporita la volan, sa adapteze viteza de deplasare conditiilor concrete de drum, sa nu se angajeze in depasiri riscante si sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intalnire. De asemenea, in conditiile unui carosabil acoperit cu polei sau mazga, cei de la volan trebuie sa manifeste prudenta sporita, sa reduca viteza de deplasare in zonele cu carosabil alunecos, precum si in apropierea trecerilor pentru pietoni (sa circule cu viteza redusa, adaptata conditiilor concrete de drum), sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculele dinainte, pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa utilizeze, cu precadere, frana de motor.

A.D.