Traditia se pastreaza la Buzau! Sambata, 6 ianuarie, buzoienii sunt asteptati la procesiunea de Boboteaza la apa Buzaului
Last Updated on 05/01/2018 by Iulian Gavriluta

Boboteaza“Sâmbătă, 6 ianuarie, după oficierea Sfintei Liturghii, aşa cum a intrat în tradiţie, la Biserica “Sfântul Sava” se va organiza o procesiune către apa Buzăului plecarea din faţa bisericii fiind stabilită pentru ora 11,45. Buzoienii care vin direct la apa Buzăului, sunt aşteptaţi la ora 12,30, pentru a participa împreună la ceremonialul religios de sfinţire a apei.

 

Pentru noi, buzoienii, procesiunea şi sfinţirea apei este legătura de suflet cu Sfântul Sava, întrucât el s-a născut, în anul 334, pe meleagurile Buzăului, şi a fost martirizat în apele râului Buzău. Prin naştere şi martirizare, aici, pe meleagurile Buzăului, a devenit deal nostru, şi, acolo, în ceruri, unde se află acum cu sufletul, ne reprezintă pe noi, buzoienii. Vă aşteptăm cu drag pe toţi pentru a lua agheasmă mare, apă sfinţită cu multe daruri de la bunul Dumnezeu!“, transmite pr. prof. dr. Mihail Milea.

A.M.