ATENTIONARE METEO! Peste 30 de localitati din Buzau sub COD GALBEN de CEATA si POLEI. Circulatia ingreunata pe mai multe artere rutiere din judet
Last Updated on 05/01/2018 by Iulian Gavriluta

Cod galben de ceataAdministratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de COD GALBEN valabil in intervalul 05-01-2018 ora 5:00 până la : 05-01-2018 ora 11:00. In zona : Județul Buzău: Pogoanele, Amaru, Bălăceanu, Balta Albă, Boldu, Brădeanu, C.a. Rosetti, Cilibia, Cochirleanca, Costești, Florica, Gălbinași, Gherăseni, Ghergheasa, Glodeanu Sărat, Glodeanu-Siliștea, Largu, Luciu, Mihăilești, Movila Banului, Padina, Puiești, Râmnicelu, Rușețu, Săgeata, Săhăteni, Scutelnici, Smeeni, Țintești, Vadu Pașii, Vâlcelele, Valea Râmnicului, Ziduri;Se vor semnala : ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m. Izolat conditii de polei.

 

IPJ Buzau recomanda conducatorilor auto sa manifeste prudenta sporita la volan, sa adapteze viteza de deplasare conditiilor concrete de drum, sa nu se angajeze in depasiri riscante si sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intalnire. De asemenea, in conditiile unui carosabil acoperit cu polei sau mazga, cei de la volan trebuie sa manifeste prudenta sporita, sa reduca viteza de deplasare in zonele cu carosabil alunecos, precum si in apropierea trecerilor pentru pietoni (sa circule cu viteza redusa, adaptata conditiilor concrete de drum), sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculele dinainte, pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa utilizeze, cu precadere, frana de motor.

A.M.