ULTIMA ORA (stenograme – DOBRICA-ZGONEA) – Fostul primar al Buzaului, Constantin Boscodeala, audiat ca martor in dosarul lui Valeriu Zgonea alaturi de lideri importanti din PSD (Dragnea, Ponta si altii)

boscodeala 465x390Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si fostul prim-ministru Victor Ponta au fost audiati la DNA Ploiesti in dosarul de coruptie in care Valeriu Zgonea, fost presedinte al Camerei Deputatilor, a fost trimis in judecata pe data de 3 ianuarie, anunta Ziarul Incomod. In aceeasi cauza au fost audiati si Dan Nica si Constantin Boscodeala, toti patru avand calitatea de martori in dosar.

 

Potrivit ziarului incomod.ro, audierile au fost facute in secret (pentru unii) cu putin timp inainte de Craciun. Valeriu Zgonea, coleg de partid cu cei patru audiati recent la sediul DNA Ploiesti, a fost trimis in judecata intr-un dosar de trafic de influenta. Zgonea este acuzat ca in perioada in care era presedinte al Camerei Deputatilor a primit foloase necuvenite pentru a o numi pe o ruda a lui Dumitru Dobrica (consilier judetean din Buzau) intr-o functie importanta in cadrul Ministerului Comunicatiilor. In aceasta cauza, Dumitru Dobrica a incheiat un acord de recunoastere a faptelor cu procurorii ploiesteni. Dosarul se judeca in prezent pe rolul Tribunalului Bucuresti.

Sursa: hotnews.ro, ziarulincomod.ro si alte....surse

A.M.

I.G.

P.S. - Potrivit unor surse prezente la audieri, intrebarile au fost legate strict de relatia lui Zgonea cu Dobrica, martorii intarind sau nu, cu afirmatii, cele intrebate de magistrati. Se pare ca miza este clara PSD si nicidecum aflarea adevarului si recuperarea prejudiciului - in caz ca exista si se stabileste unul.

STENOGRAME

Stenograme din dosarul lui Valeriu Zgonea:

Valeriu Zgonea: Stai, mă, că mă cert cu Dragnea, că Dragnea voia să pună el subsecretar...

Dumitru Dobrică: Îi nebun la cap?

Valeriu Zgonea: Pe cuvantu` meu! Deci …caldura. Acuma l-am convins! (…) L-adusese pa baiatu` lui de la TELEORMAN! Auzi, tu, ma, manca-ti-as!’, se arata in dosarul de la Tribunalul Bucuresti

Liviu Dragnea a fost audiat, în calitate de martor, şi a negat orice discuţie cu Valeriu Zgonea ori cu Victor Ponta despre numirea în funcţia respectivă. Cel din urmă a fost şi el chestionat, la DNA, despre numirile pe care le-a semnat, în calitate de premier, şi le-a girat în calitate de preşedinte al PSD.

Dumitru Dobrică: O să vă-ntrebe domnul prim-ministru în seara asta dacă sunteți de acord!

Martor: Păi e-aicea, da` nu știu dacă mă-ntreabă!

Dumitru Dobrică: Vă-ntreabă! (....) De ce-am vrut să vă spun? Că, acuma fie... Știți cine m-a ajutat și Dragnea pusese ochii și pe ăla și Vali i-a spus: Nu-i adevărat! Și i-a spus lu` Victor: Nu, mă, rămâne cum am stabilit pentru Buzău! Că am promis și rămâne la Buzău!