Bilant IPJ de sarbatori: 350 de politisti, peste 130 de interventii la evenimente, aproape 500 de sanctiuni contraventionale, o singura concluzie: se continua trendul de crestere a sigurantei comunitatii!
Last Updated on 04/01/2018 by Iulian Gavriluta

politia actiuni sarbatoriIn perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, aproape 200 de politişti au actionat zilnic, la nivelul intregului judet, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranta publica. Structurile de politie au intervenit la 138 de evenimente, dintre care 70 sesizate prin SNUAU 112. 

Au fost sesizate 70 de infractiuni, dintre care 18 au fost constatate in flagrant delict. Se continua astfel trendul de crestere a sigurantei comunitatii din ultimii ani, volumul criminalitatii fiind in descrestere. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 450 de sanctiuni contraventionale, a caror valoare totala depaseste 211.000 de lei. Siguranta rutiera şi salvarea de vieti sunt, de asemenea, prioritati ale Politiei Romane, context in care politiştii rutieri actioneaza permanent pentru prevenirea accidentelor de circulatie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier. Astfel, pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 239 de sanctiuni contraventionale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 5 pentru consum de alcool si 76 pentru viteza. De asemenea, au fost retinute 57 de permise de conducere. In toata aceasta perioada, nu au fost inregistrate evenimente de amploare care sa perturbe siguranta si linistea cetatenilor, masurile luate de Politia Romana atingandu-si astfel scopul.

Multumim cetatenilor care au inteles sa respecte legea si sa se bucure in liniste de aceasta minivacanta.

E.S.