Inca nu te-ai decis unde sa petreci REVELION 2018? Consulta aici TOP DESTINATII de Anul Nou si cati bani trebuie sa scoti din buzunar
Last Updated on 28/12/2017 by Iulian Gavriluta

Anul NouMajoritatea romanilor care s-a hotarat sa calatoreasca de Anul Nou a ales destinatii externe, multe fiind orase din tarile vecine, in conditiile in care Brasovul ocupa primul loc in clasamentul preferintelor, iar Capitala ocupa pozitia 26, conform unei analize realizate de o platforma hoteliera.

 

„La fel ca cehii, sarbii sau slovenii, datele arata ca romanii sarbatoresc Anul Nou in strainatate, unsprezece destinatii din Top 20 fiind in afara tarii. Cele mai multe destinatii sunt din tarile vecine. Printre acestea se numara Viena, Budapesta sau Praga”, se precizeaza in analiza. In top 20 destinatii alese de romani pentru a petrece Anul Nou, primele trei locuri sunt ocupate de destinatii montane autohtone – Brasov, Predeal si Poiana Brasov. Preturile pe care romanii sunt dispusi sa le aloce pentru cazarea/noapte in aceste destinatii fiind intre 580 lei (Brasov) si 780 de lei (Predeal). Cea mai scumpa destinatie, din punct de vedere al cazarii, este Dubai, cu 1.422 lei/noapte, oras aflat pe locul 4 in topul preferintelor. Conform bugetului planuit pentru cazarea in noaptea de Anul Nou, Mamaia este destinatia cea mai ieftina, cu 260 de lei. Cei care aleg Branul, si-au bugetat pentru cazare 780 lei/noapte, iar pentru Sinaia aproape 1.000 lei/noapte. Conform analizei , anul acesta romanii prefera destinatii mai calduroase pentru perioade mai indelungate. In Top 20 destinatii se mai afla Bansko (Bulgaria – locul 7), Sibiu (8), Paris (9), Roma (locul 10), in timp ce Azuga, Istanbul si Barcelona ocupa ultimele trei locuri in Top 20. Amsterdam (locul 17) este cea mai scumpa destinatie europeana, in afara celor din Romania, bugetul alocat de romani fiind de 920 de lei/noapte.

Sursa: cotidianul.ro

A.M.