WhatsApp NU VA MAI FUNCTIONA pe mai multe tipuri de smartphone. Vezi aici daca si pe telefonul tau
Last Updated on 27/12/2017 by Iulian Gavriluta

WhatsAppWhatsApp a implinit opt ani de la lansare, timp in care s-a stabilizat pe piata de aplicatii de chat ca fiind una dintre cele mai bune şi mai de incredere. Dupa ce a fost achizitionata de Facebook, aplicatia a pus foarte mare accent pe partea de securizare a conversatiilor şi de criptare a datelor. In 2009, anul in care WhatsApp a fost lansata, peisajul smartphone-urilor arata cu totul diferit fata de cel din ziua de azi.

 

Este timpul ca aplicatia sa tina pasul cu vremea, iar compatibilitatea acesteia cu cateva modele mai vechi de telefoane urmeaza sa fie suspendata, se arata intr-o postare de pe blogul companiei. La vremea respectiva, in 2009, aproape 70% dintre dispozitivele de pe piata operau cu sisteme dezvoltate de Nokia sau BlackBerry, iar AppStore-ul, magazinul de aplicatii al Apple, era lansat de doar cateva luni. Ei bine, WhatsApp a decis sa”deconecteze de la aparate” sistemele de operare mai vechi, deoarece relevanta acestora s-a diminuat simtitor in ultimii ani. In ziua de azi, 99,5% dintre toate sistemele de operare din lume sunt dezvoltate fie de Google, Apple sau Microsoft. Astfel caWhatsApp nu va mai putea fi folosit pe urmatoarele sisteme de operare mobile:

  • Nokia Symbian S60 dupa30 iunie 2017
  • BlackBerry OS şi BlackBerry 10 dupa 31 decembrie 2017
  • Windows Phone 8.0 şi mai vechi dupa 31 decembrie 2017
  • Nokia S40 dupa31 decembrie 2018
  • Android 2.3.7 şi mai vechi dupa 1 februarie 2020

“Cu toate ca aceste telefoane au constituit o parte foarte importantadin experienta noastra, ele nu mai ofera capacitatile necesare pentru a putea extinde optiunile aplicatiei noastre pe viitor. Am avut de luat o decizie grea, dar in acelasi timp corecta in scopul oferirii utilizatorilor modalitati optime de a pastra legatura cu prietenii, familia si persoanele dragi prin intermediul WhatsApp. In cazul in care utilizati unul dintre dispozitivele mentionate mai sus, va recomandam sa actualizati la o versiune mai noua de Android, iPhone sau Windows Phone pentru a putea continua sa folositi WhatsApp. Din moment ce nu vom mai lucra la îmbunătățirea versiunilor pentru aceste platforme, anumite opțiuni pot să înceteze să funcționeze în orice moment”, precizeaza reprezentantii companiei pe pagina oficiala.

Sursa: blog.whatsapp.com

A.M.