VIDEO – OZN sau fenomen natural? Un obiect luminos a fost filmat de mai multi oameni din Romania (Buzau si alte orase), Rusia si tarile invecinate
Last Updated on 27/12/2017 by Iulian Gavriluta

fenomen ciudat OZNO lumina ciudata pe cer a fost vazuta de mai multi oameni, marti 26 decembrie a.c. la ora 04:30 (in directia Nord-Est). Cei care au surprins fenomenul, vizibl si cu ochiul liber nu au stiut ce sa creada si au cerut socoteala autoritatilor.

 

Pana in prezent, specialistii si reprezentantii institutiilor in domeniu (militare si civile) au spus ca nu se pot pronunta in privinta aparitiei mentionate dar imaginile si filmarile par sa semene mai degraba cu intrarea in atmosfera a unui meteorit sau a unor bucati dintr-un satelit spatial sau naveta cosmic (gunoi spatial). Imagini cu fenomenul respectiv au fost surprinse nu numai in Romania (Bihor, Bucuresti, Focsani, Rm. Sarat, Buzau, etc)ci si in Grecia, Rusia, Republica Moldova sau Bulgaria. Reamintim ca pe 22 februarie, la ora 18:30 s-a observan dezintegrarea in atmosfera  a unui meteorit ce se indrepta spre Pamant (LINK). Cel mai spectaculos eveniment a avut insa loc pe data de 07 ianuarie 2015, la ora 03:00, cand lumina produsa de dezintegrarea unui meteorit, a produs panica printre locuitorii din Buzau si judetele invecinate (LINK 1) sau (LINK 2).

I.G.

P.S. - Martor: Era o lumină în partea de jos. Avea ca o dâră de fum. Se mărea, se făcea în diferite forme fumul acela. Și fumul s-a stins apoi.

Alexandru Mironov, realizator Digipedia: Sunt imagini aproape clasice într-un domeniu care se numeşte ufologie, un fel de ştiintă a OZN-isticii. Poate că ştiinţă este mult spus. Este vorba de fenomene care se întamplă adesea. Se întâmplă adesea şi pe teritoriul Romaniei.

S-ar putea ca o explicaţie să vină de la ingineri care să spună: e o treaptă a unei rachete, e vorba de un proiectil de mari dimensiuni militar, cu care s-a făcut un exerciţiu.

În urmă cu câţiva ani, la Celiabinsk, în nordul Rusiei, un asemenea obiect ceresc a explodat. S-a dovedit că era vorba de un meteorit care venea spre pământ. S-a frecat cu aerul. A explodat şi s-a comportant ca o bombă. A spart toate geamurile din oraşul Celiabisnk. Este vorba deci de fenomene de care nu mai trebuie să ne speriem. Poate o să ştim odată şi odată mai mult despre ele. Este clar însă că din ce în ce mai des ele sunt observate.

Atunci când raportările vin din mai multe părţi despre un acelaşi fenomen întâmplat la un acelaşi moment, atunci este într-adevăr un fenomen care trebuie investigat.

Adrian Şonka, specialist la Observator Astronomic: S-a dovedit că este o rachetă lansată de agenția spațială chineză, cu cațiva sateliți artificiali. (DIGI 24)

 

https://www.youtube.com/watch?v=bG5oB6zbb4g&feature=youtu.be