O poveste despre demnitate si bun simt…Ajuta-l pe buzoianul Marian DRAGAN sa-si duca mai departe viata
Last Updated on 24/12/2017 by Iulian Gavriluta

Marian DraganAsociatia Crucea Portocalie supune atentiei publice povestea de viata a buzoianului Marian Dragan din Satul Bobocu, Comuna Cochirleanca. Am aflat despre povestea familiei Dragan de la doamna Alina Burlacu, o buna colaboratoare a Asociatiei si am dorit sa cunoastem aceasta familie.

Impresionati de tot ce a urmat in cadrul intalnirii noastre am hotarat sa venim in sprijinul familiei Dragan. Am citit pe chipul lui Marian demnitate si bun simt, iar privirea lui senina, prietenoasa a lasat impresia unei persoane care pretuieste viata si tot ce ii este dat. La varsta de 13 ani, pe cand insotea animalele pe camp la pascut, Marian a suferit un accident cumplit prin electrocutare, in urma caruia mainile i-au fost amputate. Dar, mai tarziu, destinul a facut sa intalneasca femeia cu care si-a intemeiat o familie. Acum are doua fete gemene de cincisprezece ani, eleve la Colegiul Agricol Dr. C-tin Angelescu Buzau pentru care, impreuna cu sotia, munceste, asa cum poate, fiind respectat in comunitate pentru seriozitatea lui. Nu se plange de greutati, se foloseste de picioare pentru a conduce un tractor la aratul campului. Nu cere niciodata nimic din ce nu i se cuvine, mai mult, se gandeste cu compasiune la cei care duc o viata mai grea decat a lui. Intelegand ca toate sperantele si eforturile lui sunt pentru a creste cele doua fiice, sa le faca un viitor mai bun, am intrebat ce isi doresc fiicele sale de sarbatori. Cu mult bun simt, dar si cu o usoara tristete ne-a marturisit ca fiicele sale fac zilnic naveta de la Bobocu la Buzau, iar mama lor care le conduce in fiecare dimineata pana in statia de autobuz este ingrijorata ca nu poate lua legatura cu ele pana la intoarcerea acasa. Ar avea nevoie de telefoane cu care sa comunice cu parintii dar si cu colegii. Bineinteles, ca toate adolescentele, si-ar dori hainute de schimb cu care sa mearga la scoala. Impacat cu destinul Marian se gandeste la familia. Este o lectie de viata pentru noi toti. Demnitate, respect pentru munca, compasiune - acestea sunt cuvintele prin care il putem caracteriza pe Marian.

Cine doreste sa vina in sprijinul familiei Dragan poate face donatii in contul lui Marian Dragan RO11RZBR0000060019892664 deschis la Raiffeisen Bank sau in contul Asociatiei Crucea Portocalie RO40BTRLRONCRT00U9325301deschis la Banca Transilvania.