VIDEO – Poveste de iarna: “BRAZII de CRĂCIUN din KANDAHAR…”
Last Updated on 23/12/2017 by Iulian Gavriluta

Brad Kandahar AfganistanSe știe despre Crăciun că este sărbătoarea nașterii Domnului Iisus, o sărbătoare a liniștii sufletești, a păcii și a cadourilor. De altfel,Crăciunul este o sărbătoare plină de lumină, de semnificații și simboluri. O tradiție important asociată sărbătorii Crăciunului o reprezintă împodobirea bradului de Crăciun.

Frumos moment și aici în Afganistan, când în anumite locuri din tabăra militarilor români cu inimi neînfricate dislocați în Baza Aeriană din Kandahar, au  apărut falnici brazi împodobiți creștinește după datinile românești. Fiecare structură din organic Batalionului de Infanterie Protecția Forței ,, Brave Hearts “ și-a amenajat acel colț de basm al întâlnirii cu MoșCrăciun. DAR…există și un altfel de brad, aici în casa noastră a militarilor români. Este bradul misiunii noastre aici, este bradul care poartă dovada îndeplinirii misiunilor încredințate cu devotement și profesionalism…este bradul care poate spune despre sacrificial nostru, despre coeziunea și relațiile unei echipe adevarate, despre poveștile spuse și nespuse a unor trăiri într-un teatru de operații ca Afganistan.

 

Sub acest brad stau cadourile trudei și a orelor de nesomn, stau cadourile misiunilor executate în aria de operații alături de partenerii noștri, stau cele peste 500 misiuini executate până în prezent, stau cadourile unor angajamente asumate și duse la îndeplinire întru cinstea ARMATEI ROMÂNE. Sub acest brad s-au născut povești demne de cartea de istorie a neamului pe care suntem datori să le spunem copiilor, copiilornoștri.

E.T.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Np1zsVjUJio&feature=youtu.be