SOLSTITIUL DE IARNA – Astazi este cea mai scurta zi din an. Citeste aici de ce spun specialistii ca este si….CEA MAI REA ZI din 2017
Last Updated on 21/12/2017 by Iulian Gavriluta

Solstitiul de iarnaNu era suficient ca abia scapam de Mercur retrograd la finele lunii decembrie. Predictiile astrologice pentru 2017 spun ca pe 21 decembrie va fi cea mai rea zi a anului 2017! Specialistii astrologi spun ca suprapunerea zilei reprezentata de solstitiul de iarna si Mercur Retrograd este un eveniment astrologic ce se intampla o data la 350 de ani.

In cea mai scurta zi din an, de solstitiul de iarna, pe 21 decembrie, Soarele intra in Capricorn la cateva ore dupa ce Saturn intra in acelasi semn zodiacal. 21 decembrie va fi cea mai rea zi a anului 2017 si absolut tot ce intreprinzi va fi mai dificil ca de obicei, vei intampina mai multe probleme si provocari, iar totul are consecinte pe termen lung.

Solstițiu de iarna se produce, in 2017, pe 21 decembrie, la 18.28 (ora României). Incepând de la aceasta data, pâna la 21 iunie, durata zilelor va crește continuu, iar cea a nopților va scadea in mod corespunzator. Solstițiul de iarna reprezinta cea mai scurta zi și cea mai lunga noapte a anului. Ca in fiecare an, deși iarna meteorologica sosește inca de la 1 decembrie, inceputul iernii astronomice este marcat de un moment precis, cel al solstițiului de iarna. El este legat de mișcarea anuala aparenta a Soarelui pe sfera cereasca, ce reprezinta consecința mișcarii reale a Pamântului in jurul Soarelui, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu". Solstițiu inseamna „soare nemișcat". Obiceiurile românești din preajma solstițiului de iarna pastreaza amintirea jertfirii violente a zeului adorat prin substituirea acestuia cu arborele sacru, bradul sau stejarul, taiat și incinerat simbolic in noaptea de Craciun, cu taurul, reprezentat de o masca, Capra, Brezaia, Țurca sau Borița care, dupa ce insoțește unele cete de colindatori, este omorât simbolic și, mai ales, cu porcul, reprezentare neolitica a spiritului grâului, sacrificat ritual la Ignatul Porcilor (20 decembrie).Pentru pagâni, aceasta era noaptea in care Marea Zeița dadea naștere noului Soare, repornind astfel ciclul anotimpurilor. Romanii ii sarbatoreau in aceasta zi pe Saturn, zeul recoltelor, și pe Mithras, zeul luminii. Cea mai veche referința scrisa despre o sarbatoare ce marca reintoarcerea Soarelui (solstițiu) a fost gasita in antichitate, in Mesopotamia. Sarbatoarea, care ținea 12 zile, avea drept scop sa-l ajute pe zeul Marduk sa imblânzeasca monștrii haosului pentru inca un an. Solstițiului ii sunt dedicate sute de structuri megalitice in toata Europa, in cele doua Americi, Asia și Orientul Mijlociu. Chiar și popoarele care respectau calendarul lunar marcau intr-un fel sau altul cele doua solstiții.

In Europa, astfel de construcții din piatra pentru masurarea poziției Soarelui au fost descoperite la Stonehenge, in Anglia, și la Newgrange, in Irlanda. Potrivit cercetatorilor, pietrele de la Stonehenge dateaza cu aproximație din 2050 i.Hr. și se presupune ca au fost astfel poziționate incât lumina Soarelui la apus, la data solstițiului de iarna, sa cada intr-un anume fel.

Predictiile astrologice pentru cea mai rea zi a anului 2017

Este posibil sa simti ca vei avea nevoie de o zi libera doar sa iti reculegi gandurile si sa iti reglezi emotiile pana la sfarsitul anului. Si nu vei fi singura. Conform Bustle, aceasta este perioada ideala de a identifica problemele din viata ta. Partea mai putin buna este ca solutiile sunt greu de gasit. Mai ales solutiile care sa avantajeze pe toata lumea, nu doar pe tine. Si asta pentru ca tot ce intreprinzi cu gandul doar la tine nu va dura: trebuie sa ai in minte un bine universal. Pe 21 decembrie, cand este solstitiul de iarna, Soarele se aliniaza cu Saturn, ceea ce va insemna ca te simti captiva unei lumi intunecate, te simti dominata de conflicte si tumult interior. Desi in cea mai rea zi a anului 2017 te vei simti pierduta, nu lasa acest sentimente sa te opreasca din ceea ce iti doreai sa realizezi. Ai grija de viata profesionala si de cea personala si apoi vei fi libera. Desi nivelul de energie va fi scazut in cea mai scurta zi din an, asta nu trebuie sa te opreasca sa faci tot ce poti face. Conform specialistilor, predictiile astrologice sunt sumbre, insa nu dificil de gestionat. Cel mai bine, evita sa stabilesti intalniri in cea mai rea zi a anului 2017 – pe 21 decembrie – dar si pe 30 decembrie. Fii atenta la deciziile tale, intrucat datele problemei se pot schimba subit. Pentru a contracara efectele celei mai grele zile din 2017, specialistii te sfatuiesc sa fii atenta la astrologia chinezeasca. Mai ales la energia qi a fiecarei zile. Poti avea succes in activitatile tale daca alegi zilele cu energie qi mare.

O veste buna

Daca vrei sa realizezi ceva productiv in final de an, cele mai bune zile, conform energiei qi, sunt: 20, 23, 26, 28, 29 si 31. Conform specialistilor, inainte de cea mai rea zi a anului 2017, pe 20 decembrie (adica azi!) este data ideala sa accepti noi proiecte de munca, sa semnezi parteneriate, sa incepi noi proiecte, sa faci renovari, sa deschizi noi afaceri, sa le ceri oamenilor ce iti doresti, sa ceri favoruri, sa inveti, sa calatoresti sau chiar sa te casatoresti!

Surse: digi24.ro, realitatea.net,astro-urseanu.ro

A.M.