UPDATE – Ce spun surse guvernamentale? Se pregateste O MEGA VACANTA pentru bugetari intre Craciun si Revelion? Toate detaliile le citesti aici
Last Updated on 19/12/2017 by Iulian Gavriluta

Zile libere sarbatoriIn spatiul public a aparut informatia conform careia angajatii din sectorul public ar avea libere zilele de 27, 28 si 29 decembrie 2017, potrivit unui proiect pregatit de Guvernul Tudose. Pentru zilele stabilite ca libere, institutiile publice  si-ar desfasura activitatea in regim de program normal in zilele de 6, 13 si 20 ianuarie 2018 sau vor prelungi corespunzator timpul de lucru, pana la data de 31 ianuarie 2018.

 

Astfel, bugetarii ar avea parte de o adevarata vacanta in perioada sarbatorilor de iarna, ultima zi de lucru in acest an fiind vineri, 22 decembrie. Ei vor reveni la lucru abia miercuri, 3 ianuarie! Proiect de HOTARARE privind stabilirea unor zile lucratoare ca zile libere (sursa: Sindicatul Pro Lex - 100.000 de bugetari din structurile de politie ale Ministerului Afacerilor Interne, structurile de politie locale si din ANAF).

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

ART. 1 (1) Pentru salariatii din sectorul public, zilele de 27, 28 si 29 decembrie 2017 se stabilesc ca zile libere.

(2) Pentru zilele stabilite ca zile libere potrivit alin. (1), institutiile publice isi vor desfasura activitatea in regim de program normal in zilele de 6, 13 si 20 ianuarie 2018 sau vor prelungi corespunzator timpul de lucru, pana la data de 31 ianuarie 2018, potrivit planificarilor stabilite.

(3) Prestarea activitatii potrivit alin. (2) nu confera acordarea de timp liber corespunzator.

ART. 2 Prevederile art. 1 nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

ART. 3 Dispozitiile art. 1 nu se aplica magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in zilele de 27, 28 si 29 decembrie 2017 si nici participantilor in aceste procese.

ART. 4 (1) Operatiunile de incasari prin virament in relatia cu institutiile de credit aferente zilelor de 27, 28 si 29 decembrie 2017 se inregistreaza in contabilitatea unitatilor teritoriale ale trezoreriei statului cu data de 22 decembrie 2017.

(2) In zilele de 27, 28 si 29 decembrie 2017, prin centrala Ministerului Finantelor Publice se efectueaza operatiuni de incasari si plati, operatiuni de plati privind serviciul datoriei publice, precum si eventualele operatiuni de debitare dispuse de Comisia Europeana din contul de Resurse Proprii in lei deschis la Trezoreria Statului.

(3) Prin ordin al ministrului finantelor publice poate fi stabilita si desfasurarea altor operatiuni prin Trezoreria Statului.

PRIM – MINISTRU Mihai TUDOSE

Sursa: sindicatul Pro Lex

A.M.

UPDATE - Ce spun surse guvernamentale?

Surse guvernamentale au negat însă vehement informaţia şi susţin că un astfel de proiect nu se află pe agenda Guvernului. "Nu se dă punte de sărbători. Ar fi probleme cu ordonatorii de credite care trebuie să închidă anul. Nu se dau alte libere faţă de ce este prevăzut în lege", au declarat surse guvernamentale. Informaţia a fost confirmată recent şi de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, care a anunțat pe Facebook că zilele dintre Crăciun și Revelion nu sunt libere. "27,28,29 decembrie NU vor fi zile libere! Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale nu a elaborat vreo hotărâre de guvern in acest sens şi nici nu intenţionează sa o facă. Aceste zile sunt foarte importante pentru ordonatorii de credite care trebuie sa închidă anul şi este necesar ca Trezoreria sa lucreze", a scris pe Facebook, Lia Olguţa Vasilescu.